Gå til sidens hovedinnhold

- Vanskelig å beskrive hvor deilig det er

John Arne Riise kunne juble etter hatoppgjøret mot Lazio.

ROMA - LAZIO 2-1:

Roma mot Lazio.

Et av fotball-Europas største og mest intense hatoppgjør. I Italia er fotball religion og for fansen til de to hovedstadslagene er kun seier godt nok i duell mot erkefienden.

LES OGSÅ: - De dreper oss hvis vi fortsetter å spille

- Fantastisk deilig
I onsdagens møte handlet det om en plass i kvartfinalen av den italienske cupen, og det var til slutt John Arne Riises Roma som kunne juble, etter vinnermålet av Fabio Simplicio 13 minutter før full tid.

- Fantastisk deilig! Derby-kamper er alltid spesielle og det var utrolig deilig at vi vant i kveld. Nå rett etter kampen er det vanskelig å beskrive hvor deilig det føles, for dette var så utrolig viktig for klubben, våre fantastiske fans og oss spillere, skriver Riise på sin blogg.

- Nå har vi slått Lazio i fire kamper på rad og det er sterkt mot et så godt lag. Jeg føler at vi er i god form og må fortsette å jobbe knallhardt fordi det er mange viktige kamper fremover. Jeg er godt fornøyd med min egen innsats i dag - spesielt defensivt - og syns nok en gang at vi i den bakre fireren jobbet bra sammen, fortsetter nordmannen.

Derbyet gikk heller ikke denne gangen av stabelen uten trøbbel. I forkant av oppgjøret ble blant annet en stein kastet gjennom et vindu på Lazios spillerbuss, og et medlem av klubbens støtteapparat pådro seg mindre skader i oppgjøret.

Riise ryddet opp
I en målløs første omgang var det Lazio og måltyv Mauro Zarate som kom best i gang på Stade Olimpico.

Etter rundt ti minutters spill var spissen nær scoring med et farlig skudd, og noen minutter senere skapte han på ny farligheter med en god pasning til Libor Kozak. Heldigvis for Roma var John Arne Riise med på notene og fikk ordnet opp.

Den samme Kozak fikk en ny mulighet etter 21 minutter, men denne gangen ble avslutningen stoppet av Roma-keeper Julio Sergio.

Etter dette falt tempoet i kampen betydelig, og da lagene gikk til pause sto det altså målløst. Andre omgang skulle imidlertid bli mer actionfylt.

To straffer
Marco Borriello ga Roma ledelsen fra straffemerket etter 53 minutter etter at sveitsiske Stephan Lichtsteiner hadde handset i feltet.

Gleden skulle imidlertid bli kortvarig.

Fire minutter senere ble nemlig Zarate lagt i bakken innenfor 16-meteren av midtstopper Juan, og fra krittet sikret Hernanes utligning.

Men det skulle likevel bli Romas kveld. 13 minutter før slutt falt avgjørelsen da Romas Fabio Simplicio satte inn vinnermålet.

John Arne Riise spilte hele kampen for Roma, som i neste runde av cupen møter Juventus.

PS. I den andre italienske cupkampen onsdag vant Sampdoria 5-4 på straffer over Udinese, etter at det sto 2-2 ved full tid.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut