RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Heiko Junge (Scanpix)

- Vanskelig å glede seg uansett

Sist oppdatert:
Kristin Størmer Steira får ingen glede ved at Justyna Kowalczyk diskes.

WHISTLER (Nettavisen): Den norske langrennsledelsen, med sportssjef Åge Skinstad i spissen, prøvde etter fredagens 15-kilometer å få disket polskeJustyna Kowalczyk, som slo Kristin Størmer Steira med en skotupp i spurten.

Norge fikk ikke gehør i juryen, og et møte endte med at Norge fikk en frist på 72 timer til å anke juryavgjørelsen inn til et ankeutvalg.

Umiddelbart etterpå fortalte Åge Skinstad Nettavisen at hva Norge gjør, kan avhenge av hva Størmer Steira sier.

Les også:
Ulvang ber Norge droppe anken
Steira kan få bronse

Steira: - Vanskelig
Men Tana-jenta spiller bare ballen tilbake.

- Jeg synes dette er veldig vanskelig. Jeg overlater det til Åge og trenerne, sier Steira til Nettavisen på premieseremoniplassen i Whistler.

Der var hun fredag kveld for å se Marit Bjørgen få sin gullmedalje. Samtidig fikk selvfølgelig Justyna Kowalczyk bronsemedaljen som faktisk kan bli Steiras, hvis Norge appellerer og vinner fram.

Steira er usikker på om hun i det hele tatt vil ha medaljen.

- Skulle slått henne
- Det vil være vanskelig å glede seg over det uansett. Jeg skulle slått Kowalczyk i spurten dag. Det jeg er bitter for, er at jeg ikke klarte det, sier Steira.

Vegard Ulvang gikk fredag kveld ut og stilte seg bak juryens beslutning. Lederen i den internasjonale langrennskomiteen håper Norge ikke benytter seg av appellmuligheten.

- Det er ingen tvil om at Kowalczyk tok et par skøytetak på et sted der hun skulle ha gått klassisk. Men det var ut av en sving og på et sted det ikke var satt spor.

- Kowalczyk hadde ingen fordel av det som skjedde, og det hadde ingen betydning for utfallet av løpet, sier Ulvang til Nettavisen.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere