*Nettavisen* Sport.

- Vanskelig å sende Zuccarello ned

Foto: Paul Bereswill (AFP/Scanpix)

NHL-ikonet Barry Melrose har forelsket seg i Mats Zuccarello Aasen.

Skader gjorde at Mats Zuccarello Aasen (23) fikk sjansen i New York Rangers lille julaften. Nordmannen har imponert etter at han ble kalt opp til National Hockey League (NHL) fra reservelaget Connecticut Whale i American Hockey League (AHL).

- Han har vært fantastisk! Rangers har hatt mange skader, og det var derfor han fikk sjansen, men han har vært enormt god! Han er en offensiv trussel i hver kamp, scorer poeng og er utrolig spennende å se på. Og fansen elsker ham, sier Barry Melrose (54) til Nettavisen.

Spillere friskmeldes
Melrose var trener for selveste Wayne Gretzky da sistnevnte spilte i Los Angeles Kings. I dag jobber han som ekspertkommentator for ESPN og ESPN America, som sender NHL-kamper i Norge, men så sent som i 2009 jobbet han som trener i NHL.

Nå er New York Rangers’ skadeliste snart tom. Brandon Dubinsky og Ryan Callahan er tilbake og spilte begge mot Pittsburgh Penguins natt til onsdag. I neste kamp returnerer Vaclav Prospal, som fungerte svært godt sammen med superstjernen Marian Gaborik forrige sesong.

Erik Christensen er tilbake i trening og trolig kampklar om en ukes tid, og noen dager etter ham vil også Ruslan Fedotenko være klar for nye skift.

Melrose tror likevel ikke at Zuccarello blir sendt ned til AHL.

- Rangers får spillere tilbake, men det blir vanskelig å sende ham ned. Han tvinger dem til å ta en vanskelig avgjørelse. Jeg håper at han blir i Rangers. Han er en veldig god spiller, sier Melrose.

Straffeslagene er viktige
54-åringen, som spilte 300 kamper i NHL, trekker fram Zuccarellos ferdigheter som straffelegger som en av årsakene til at han trolig unngår degradering. Zuccarello scoret på sine fire første straffeslag, før han bommet mot Pittsburgh.

Zuccarello har i tillegg bidratt med tre mål og tolv poeng på sine 18 kamper så langt.

- Numrene hans i straffekonker er fantastisk, det er en annen grunn til at fansen elsker ham. Han jobber hardt. Han er liten, men rask og modig, og han spiller med pasjon. Det elsker fansen. Rangers-fansen elsker innsats.

Forrige sesong lå New York Rangers likt med Philadelphia Flyers på poeng etter at 81 av 82 grunnseriekamper var spilt. Det var én ledig sluttspillplass da lagene tilfeldigvis møttes i den 82. kampen. Vinneren fikk plass i sluttspillet.

Det sto uavgjort etter 65 minutter, og dermed måtte det straffeslag til for å avgjøre kampen. Den duellen gikk Philadelphia Flyers seirende ut av. Flyers fikk ikke bare den siste sluttspillplassen, men gikk like godt hele veien til finalen, før det ble tap mot Chicago Blackhawks.

- Det kunne vært Rangers i Stanley Cup-finalen. Rangers vet hvor viktig hvert eneste poeng er, og hvis du har en spiller som er så god i straffekonker som Zuccarello er, så gir du ham en plass på laget. Du har noe av det samme med Jussi Jokinen i Carolina Hurricanes. Det blir nemlig mange straffekonker i løpet av en sesong. Det står mange poeng på spill, forklarer Melrose.

Tror på Rangers
- Hva tror du om Rangers’ sjanser til å nå sluttspillet?

- Jeg liker Rangers' sjanser. Jeg tror de kommer til sluttspillet. Det har hatt mange skader, men de vinner likevel kamper. Henrik Lundqvist, keeperen, har vært veldig god. De har ikke det offensive talentet som andre lag i øst har, så de er blitt gode defensivt i stedet.

New York Rangers ligger for tiden på sluttspillplass. Se tabellen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.