*Nettavisen* Sport.

- Vanskelig å slå Contador

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Richie Porte er trygg på Alberto Contador-seier i giroen. I dag starter hardkjøret!

20.05.11 08:48

På tross av oppløftende egeninnsats i 2010-utgaven av giroen, har ikke Richie Porte personlige ambisjoner i 2011.

Alt dreier seg nemlig om Alberto Contador.

Til procycling.no forteller australske Porte om Contador og laget.

- Contador har bevist at han har sterke spanske hjelperyttere. Jeg tror vi som lag er gode nok i fjellene, men vi har også gode ryttere på flatene. Blant annet Michael Mørkøv og Volodymir Gustov. Vi har et godt lag over hele linja, forteller Porte til procycling.no.

Contador er i god form
I 2008 kom Contador til giroen rett fra ferie. Enkelte hevder til og med at han lå på stranda da han fikk beskjed om å dra til Italia.

LIVE: Følg etappen oppover mot den østerrikske kjempen Grossglockner fra 12.45 på procycling.no!

Denne gangen er situasjonen en helt annen. Contador uttalte tidlig at giroen ble sesongens første mål. Det tror også Porte:

- Jeg tror han er i god form. Han har trent for, og ønsket, dette siden i fjor. Når han vil vinne, er han kanskje den hardeste rytteren å slå. Han er den beste rytteren, og han er den mest komplette rytteren i feltet. Alt vi kan gjøre som lag er å støtte han så godt som mulig, så fikser han resten, forklarer 26-åringen.

- Hva blir din rolle?

- Det blir å jobbe tidlig i fjellene. Jeg skal passe på han, mens Navarro og Hernandez skal sette farten og passe på angrep.

Rivalene
Startfeltet i giroen er godt. Derfor blir det ikke bare å hente hjem seieren for Contador.

- Nibali, svarer Porte når vi spør om hvem som er Contadors hardeste utfordrer.

- Han var hjelperytter i fjor, da ble han nummer tre. Også vant han vueltaen. Han kjører bare bedre og bedre. Vi får se hvor godt laget hans er, men italienerne sier han har et godt lag. Vi kommer til å passe nøye på han.

- Hva med Scarponi?

- Han ble nummer fire i fjor. I år har han et bedre lag, han er også i god form. Han har vist det, men sliter nok litt på tempo. Det kommer til å bli interessant.

Bak Contador, Nibali og Scarponi lurer en rekke jokere. Saxo Bank-rytter Porte fremhever tsjekkiske Roman Kreuziger.

- Kreuziger kan være en outsider. Han var bra med i Liège-Bastogne-Liège og Romandiet rundt. Han så komfortabel ut hele veien, analyserer Porte.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

Men hva med bråket rundt Contador?
Alberto Contadors ankesak til Idrettens voldgiftsdomstol (CAS) er ennå ikke avgjort. Presset rundt spanjolen, nettopp på grunn av ankesaken, har blitt fremhevet av en rekke sykkeleksperter.

Tror du ankesaken trøbler Contador?

- Vi har ikke snakket så mye om det. Man må være forsiktig med dette, vet du. Men det er ikke noe vi tenker på, og derfor tror jeg ikke det påvirker Contador, eller laget, avslutter Porte til procycling.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag