RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vanskelig å slå Marit nå

Foto: Fabrice Coffrini / AFP
Sist oppdatert:
Firedobbelt norsk på jentenes 15-kilometer og seks blant topp 10!

Justyna Kowalczyk var med. Charlotte Kalla var med. Aino-Kaisa Saarinen var med. Anna Haag. Det manglet ikke på tøffe utfordrere for Marit Bjørgen, Therese Johaug og de andre norske jentene.

Men lørdagens 15-kilometer i Davos handlet ikke om hvorvidt det ville bli norsk seier eller ei. Den handlet om hvor mange norske jenter som ville ende foran resten av verden.

-Ingen selvfølge
Marit Bjørgen viste seg - igjen - å være i en klasse for seg. 31-åringen fra Rognes IL tok sin 49. verdenscupseier og femte strake.

Hun var 41,8 sekunder bedre enn nummer to!

- I dag var det et helt utrolig løp. Jeg hadde fantastiske ski og kroppen var utrolig bra. Nå er jeg i bra form. Men vi må huske på at det ikke er noen selvfølge at jeg skal vinne alle løp. Jeg jobber knallhardt for å være her, uttalte Marit Bjørgen til NRK etter seieren.

Therese Johaug avsluttet sterkt og så ut til å sikre andreplassen hun hadde gjennom hele rennet. Men Vibeke Skofterud, som lå på tredjeplass ved samtlige mellomtider, snek seg foran Johaug med 0,4 sekunders margin.

Dette er dermed en tangering av Vibeke Skofteruds beste plassering i et individuelt verdenscuprenn. Andreplassen her var hennes sjette i karrieren.

Marthe Kristoffersen lå bak Kowalczyk ved 11,5 kilometer, men slo den polske jenta med nesten åtte sekunder i avslutningen og tok fjerdeplassen.

Uslåelig
Kowalczyk ble nummer fem, mens Kristin Størmer Steira endte på sjetteplass. Heidi Weng tok niendeplassen, hennes første plassering blant topp 10 i verdenscupsammenheng.

- Det var kjempebra. Jeg hadde ikke trodd det. Jeg hadde et fall på førsterunden og følte meg stiv, og kunne ikke tro det da jeg hørte at jeg var topp ti. Det er helt sykt hvor mange gode norske jenter det er nå. Stakkars utlendingene! sa en strålende fornøyd Heidi Weng til NRK etterpå.

- Ja, det er sant, det. Dette er faktisk helt rått! istemte Therese Johaug.

Men Marit Bjørgen kunne ingen gjøre noe med. Det kan bli lenge til noen står høyere enn henne på en seierspall.

- Sånn som det ser ut nå, ser det vanskelig ut. Men vi skal ikke lenger tilbake til Kuusamo før noen klarte. Ting kan skje og ting kan snu. Hun har vært sterk i perioder tidligere, men nå er hun så gjennomtrent at det er vanskelig å si at hun har vært bedre, selv om hun har vært på et vanvittig høyt nivå før også, sier landslagstrener Egil Kristiansen til Nettavisen.

- Hva har du egentlig gjort med disse jentene dine?

- Hehe. Det er ganske enkelt: mye hardt arbeid og trening, ler Kristiansen, som syntes det var spesielt artig å se at Marthe Kristoffersen for første gang presterte bra i et høyderenn.

- Det var også artig med Heidi Weng med niendeplass, en fantastisk prestasjon av en ung jente, konstaterer Kristiansen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen endte på 16.-plass og Ingvild Flugstad Østberg ble nummer 45.

Se den offisielle resultatlisten her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere