*Nettavisen* Sport.

- Vanskelig å stanse Bystrøm

Foto: Kristoffer Øverli Andersen (www.procycling.no)

Joker Merida må dra fram noe helt spesielt for å kuppe norgescupavslutningen.

30.09.11 14:33

Sven Erik Bystrøm (Stavanger SK) 1380 poeng, Vegard Breen (Joker Merida) 942 og Vegard Robinson Bugge (Joker Merida) 942.

Det er stillingen i toppen av norgescupen foran lørdagens siste ritt i Bergen.

Det ligger 600 poeng og venter på vinneren, noe som gjør at enten Breen eller Robinson Bugge må vinne, samtidig som Bystrøm havner utenfor topp 10-listen, dersom sammenlagtledelsen skal glippe på cupens siste dag.

- Han trenger kun å markere oss
Og hvor realistisk er det, Gino Van Oudenhove?

- Vi håper å vinne rittet, men det blir vanskelig med sammendraget, bekrefter sportsdirektøren i Joker Merida overfor procycling.no.

- Umulig er det nok ikke, men Bystrøm er en god rytter. Han trenger kun å markere våre to ryttere, så han har det enklere enn oss. Men vi har ikke gitt opp, understreker Van Oudenhove.

Sløste bort sjansen
Stavanger SK-rytteren har vært jevnest i årets norgescup. Han har blitt nummer tre, fire-fem og sju i de fire første konkurransene.

Sammenlagtmuligheten til en rytter som Vegard Robinson Bugge, forsvant relativt sett med 42.-plassen i Elverum i juni. Foran NC-rittet i Trondheim valgte laget å gi vestfoldingen muligheten til å konsentrere som Tour de l'Avenir i stedet.

- Bør ikke et storlag som Joker Merida vinne norgescupen, også?

- Jo, det kan du si. Og vi ble enige før denne sesongen om at vi skulle satse på dette. Det går prestisje i å vinne norgescupen og den kommer til å øke i årene som kommer, svarer belgieren og tenker blant annet på den voksende sykkelinteressen i folket og TV 2-avtalen for norsk sykkelsport.

- Vil dere gjøre noe annerledes i forhold til norgescupen neste år?

- Vi vil ikke endre mye på opplegget, men vi vil angripe den enda tøffere dersom vi ikke vinner den i år. I de fire første NC-rittene har fire forskjellige kontinentallag stukket av med seieren. Det er selvsagt viktigst å vinne den sammenlagt, men det vil være en liten seier for oss dersom vi klarer å vinne morgendagens ritt.

Ønsket av Joker Merida
Mye skal til dersom Bystrøm – som støttes av Team Østerhus-Ridley (tidligere Team Sparebanken Vest) i rittet – ikke skal avslutte året på toppen av listene.

19-åringen har vært aktuell for en overgang til nettopp Joker Merida, men varslet gjennom procycling.no at karrieren hans fortsetter i Rogaland.

- Det er hans valg, og det må vi respektere. Team Østerhus kommer til å ha en enda mer lokal profil neste år og utvide samarbeidet med Stavanger SK, derfor forstår jeg valget hans.

- Men jeg tror likevel hans sportslige utvikling hadde vært bedre hos oss, legger han til.

- Hvor god er Bystrøm?

- Han er en veldig god rytter. Man skal huske på at han bare er førsteårs, men det er egentlig neste år den virkelige testen kommer. Da skal han vise at han klarer å holde det høye nivået oppe.

Sammenlagtstilling i norgescupen (4 av 5 ritt):
1. Sven Erik Bystrøm, Stavanger SK, 1380 poeng
2. Vegard Breen, Joker Merida, 942
3. Vegard Robinson Bugge, Joker Merida, 942
4. Frans-Leonard Markaskard, Team Ringeriks-Kraft, 792
5. Niklas Åkvik, Plussbank Cervélo, 774
6. Bjørn Tore Hoem, Plussbank Cervélo, 732
7. Fredrik Strand Galta, Stavanger SK, 690
8. Audun Fløtten, Team Ringeriks-Kraft, 600
8. Andreas Landa, IF Frøy, 600
8. Roy Hegreberg, Team Østerhus-Ridley, 600

Annonsebilag