*Nettavisen* Sport.

- Vanskelig å vinne kamper om dette fortsetter

Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB Scanpix)

Motstanderne scorer altfor enkelt på sine sjanser, konstaterer Brede Hangeland.

09.09.12 19:25

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Mange har forsøkt å forklare hvorfor Norge gikk på et lite imponerende 0-2-tap for Island i den første kampen i VM-kvalifiseringen til mesterskapet i Brasil i 2014.

Én ting de fleste er enige om, er at landslaget slipper inn for enkle mål.

Faktum er at islendingene skapte tre målsjanser mot Norge på fredag, dersom vi ser bort ifra at de muligens ble snytt for et straffespark. Likevel scoret Island to mål, og Norge ingen.

Landslagskaptein Brede Hangeland er klar over at det må tettes igjen bakover dersom Norge skal ta trepoengere i VM-kvaliken.

Les også: Drillo: - Til å grine av

- Må håpe på dårligere uttelling
- Det var en som sa til meg at i sommer har motstanderne våre scoret på halvparten av sine sjanser. Og Island scoret på to av tre. Dersom det fortsetter blir det naturligvis vanskelig å vinne fotballkamper, sier Hangeland til Nettavisen under søndagens pressetreff på Ullevaal stadion.

- Vi får håpe at de kan få litt dårligere uttelling, rett og slett, legger han til.

Fra treningskampen mot Hellas i august og til Island-kampen på fredag, valgte landslagssjef Egil «Drillo» Olsen å skifte ut seks av spillerne fra førsteelleveren.

Brede Hangeland avviser at de mange utskiftningene har ført til en utrygghet i laget, på tross av at Islands første mål mot Norge kom etter det som minnet om en gedigen kommunikasjonssvikt blant keeper og forsvar.

- Jeg vet ikke om det var kommunikasjonssvikt. Jeg kan bare svare for meg selv, og jeg følte at jeg ikke hadde noen mulighet til å ta den ballen. Dette er et landslag, og det vil alltid være utskiftninger på grunn av skader og form. Det må vi lære oss å takle, og gjøre det beste ut av, mener Hangeland.

Kjetil Wæhler: - Han vet selv at han må ut og ta den

- Må være ærlige
Et naturlig spørsmål å stille, er om Drillo velger flere utskiftninger før hjemmemøtet med Slovenia på tirsdag.

Vadim Demidov, som måtte gå av banen med skade mot Hellas i august, og som ikke fikk tillit fra start mot Island, mener i hvert fall at noe bør gjøres.

- Jeg mener alltid at jeg bør spille, som alle mener om seg selv, sier Frankfurt-spilleren.

- Vi har heiset opp Island mye, men vi må være ærlige å innrømme at det ikke er et av Europas beste lag. Vi burde ha spilt bedre mot dem, og hatt mer av banespillet. Men det klarte vi ikke, og vi må se på grunnene til at vi ikke klarer å spille bra mot et lag som Island, fortsetter han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Lise Åserud

- Bør slå Slovenia
Hvilke elleve spillere som starter mot Slovenia på tirsdag, vil uansett ikke Drillo si noe om ennå.

- Du får ikke noe lag, sier landslagssjefen.

Selv om det er uvisst hvem som får spille, mener han uansett at Norge bør ha et bedre lag enn Slovenia.

- På hjemmebane bør vi hamle opp med alle, og Slovenia er uansett ikke i verdenstoppen. Men de tilhører et godt mellomsjikt i Europa, og det er ikke noen selvfølge at vi slår dem. Men vi bør slå dem på hjemmebane, sier Drillo.

Spår defensiv motstander
En av få norske spillere som imponerte mot Island var debutanten Joshua King, som i løpet av en halv omgang som innbytter scoret målet som tvilsomt ble annullert for offside.

Men det er ingen automatikk i at King starter mot Slovenia, påpeker Drillo.

- Nå kommer Slovenia helt sikkert til å legge seg langt bak, med to veldig defensive spillere som ikke flytter seg noe særlig framover. Da blir det relativt lite bakrom, og Joshua er først og fremst farlig når han får litt rom å gå i og bruke farten sin, sier landslagssjefen, og legger til:

- Han er en spennende spiller. Men om han starter eller ikke, det får du ikke noe svar på.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.