RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vant tredjeplassen

Foto: Erlend Aas/Scanpix
Sist oppdatert:
For de fleste kom Simen Østensen fra ingensteder. Med ett var han 3. best i Tour de Ski.

De færreste hadde hørt om 21-åringen før han «plutselig» lå i toppen av Tour de ski, og hadde muligheten til å ta sammenlagtseieren fra langt mer rutinerte Tobias Angerer fra Tyskland. Vinneren av Tour de ski kan med rette kalle seg verdens beste allrounder. Angerer startet 15 sekunder foran Østensen søndag.

Og halveis på søndagens 15 kilometer fri så det svært bra ut for Østensen. Nordmannen gikk nesten oppå skiene til tyskeren da de passerte 7,5 kilometer, og ble målt kun tre hundredeler bak. Men så kom oppoverbakkene, og Østensen virket preget av kjøret.

Forsøkte ikke å gå ifra
Etter 10,5 kilometer ble Østensen målt hele 55 sekunder bak Angerer, som hadde en enkel jobb siste tredel av løpet. I de siste bakkene før mål passerte også Alexander Legkov nordmannen.

- Jeg forsøkte ikke å gå ifra, jeg bare gikk i mitt eget tempo, men jeg hadde en veldig god rytme, forklarte en følelsesladd Tobias Angerer til NRK.

Østensens trener, Morten Aa. Djupvik, var veldig fornøyd med eleven etter målpassering.

- I dag vant Simen en 3. plass, han tapte ikke en 2. plass, kommenterte han.

Østensen selv hadde et noe annet fokus da han fikk igjen pusten.

- Surt om Petter hadde gått forbi
- Dette er noe av det verste jeg har vært med på. Det gikk greit helt til vi skulle over brua. Det er snakk om vilje til å presse seg selv. Det verker det i både legger og lår, men nå er det verdt det.

En annen norsk komet, Petter Northug, var heller ikke langt unna Østensen inn i målområdet. Northug kapret 4. plassen foran Tor Arne Hetland.

- Det er greit å bli nummer tre, men hadde Petter gått forbi hadde det vært litt surt. Det spørs om jeg hadde orket å spurte, sa Østensen, som innrømte at han var veldig stolt over prestasjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere