*Nettavisen* Sport.

- Vår beste sjanse

Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / ANDREW YATES

Blackburn har aldri hatt større forutsetninger for å slå Liverpool, mener Morten Gamst Pedersen.

05.01.11 19:57

I kveld gjester en hardt presset Roy Hodgson Ewood Park. Liverpool har med seg 2-1-seieren fra møtet med Bolton 1. nyttårsdag i bagasjen, men det er ikke i nærheten nok til å friskmelde de røde.

Det tror heller ikke Morten Gamst Pedersen. Vadsøværingen innser at Liverpools vaklende form åpner for en sjelden Blackburn-triumf.

- Med tanke på at laget Roy Hogdson trener nesten aldri vinner borte, har vi aldri hatt større sjanse til å slå Liverpool enn akkurat nå, fastslår han på sin hjemmeside.

Mange skader
Blackburn-seier mot Liverpool på Ewood Park er så visst ikke hverdagskost. De siste 15 årene har bare to møter endt med hjemmeseier – sist i 2006 da Benni McCarthy ble matchvinner med kampens eneste scoring.

Samtidig har også Gamst & co. sitt å stri med foran kveldens møte. Sju spillere er uaktuelle med skade – i tillegg er Nikola Kalinic suspendert. Brett Emerton spiller på toppen av det hele Asia-mesterskap med Australia.

Blackburn kan imidlertid glede seg over at kaptein Christopher Samba er friskmeldt etter skade.

- Selvfølgelig er ikke skadesituasjonen vår ønskelig, men jeg har stor tiltro til de at de spillerne vi har skal klare jobben, sier Gamst Pedersen – og understreker at Blackburn skal reise kjerringa etter det forsmedelige 0-3-tapet for Sunderland sist.

- Derfor passer det bra at vi skal møte Liverpool som har såpass svak bortestatistikk, sier vadsøværingen.

Advarer
Han advarer samtidig sterkt mot å ta lett på kveldens motstander – til tross for vanskene Liverpool har hatt i første halvdel av sesongen.

- Nå er det viktig å få frem at Liverpool FC fortsatt er Liverpool FC med Steven Gerrard, Fernando Torres, Pepe Reina og slike spillere. Og jeg har utrolig stor respekt for dem og de spillerne de har, fastslår landslagsvingen – og tilføyer:

- Derfor kan vi ikke miste fokus et eneste sekund, for da blir vi straffet. Men vi er gode hjemme, og det skal Liverpool få kjenne.

Blackburn og Liverpool står begge med 25 poeng foran kveldens kamp på Ewood. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.