*Nettavisen* Sport.

- Var i tvil om Rosenborg

Foto: Sjur Kvamme (Nettavisen)

Erik Hamrén-sagaen utsatte Fredrik Winsnes' overgang til Rosenborg. Onsdag skrev han under.

11.11.09 14:19

Tidligere i år telte Strømsgodset Fredrik Winsnes på knappene om han skulle fortsette som fotballspiller eller legge støvlene på hylla.

Etter hvert dreide diskusjonen seg mer om hvor han kom til å spille neste år. Gamleklubben Rosenborg ble pekt ut som en mulig arbeidsgiver, og onsdag skrev Winsnes under på en toårskontrakt med klubben.

- Jeg bestemte meg for en stund siden, men alt ble ikke helt klart før idag, sier Winsnes til Nettavisen.

Var i tvil
Det var de sportslige utfordringene som lokket.

- Utsikten til mesterligaspill og muligheten for ytterligere sportslig utvikling fristet. Jeg gleder meg veldig, men det er leit å forlate Strømsgodset og Drammen, for jeg har hatt det veldig bra. Derfor var jeg i starten i tvil om hva jeg skulle velge, sier Winsnes.

Hamrén-sagaen
En annen ting som helt klart gjorde avgjørelsen vanskeligere, var spillet rundt Rosenborgs trener Erik Hamrén.

Winsnes spilte under Hamrén i sin tid i danske Aalborg, og de to kom svært godt overens sammen. Da det ble sådd tvil om Hamréns fremtid i Rosenborg gjorde det Winsnes mer usikker.

- Ting ble mer omstendelig enn de kunne ha vært. Dersom Hamrén hadde dratt nå ville det ikke veltet overgangen, men siden det var Hamrén som signaliserte at han ville ha meg er det en fordel at han er der når jeg kommer, sier Winsnes.

Hamrén skal som kjent kombinere landslagstrenerjobben i Sverige med trenerjobben i Rosenborg muligens helt frem til 31. august 2010, da han senest forlater Rosenborg.

- Det ville blitt en større utfordring for meg å komme på laget med en helt ny trener. Da måtte jeg forsikret meg om at også han ønsket å satse på meg, sier Winsnes.

- Kommet for å spille
For selv om Winsnes naturlig nok ikke er sikret en plass i Rosenborgs førsteellever, er det liten tvil om at han er kommet til Rosenborg for å sette sitt preg på laget.

- Jeg hadde ikke dratt noe sted for å komme i en konkurransesituasjon med et 50/50-utfall. Jeg er kommet for å spille, selv om jeg selvfølgelig også må prestere for å få en plass på laget, sier Winsnes.

Han vil ikke gå inn på hvem han ønsker skal overta etter trenerjobben etter Erik Hamrén.

- Det får ledelsen ta seg av. Jeg har uansett fått muligheten til å spille meg varm før personen kommer, sier Winsnes.

Ny utsettelse av turnus
Opprinnelig hadde Fredrik Winsnes fått utsatt legeturnusen sin fram til januar 2011, noe som åpnet for å spille fotball også neste sesong. Nå er utsettelsen forlenget med i hvert fall et år.

- Jeg tar disse to årene i første omgang, så får jeg se etter det. Da er jeg tross alt blitt en gammel mann, sier 33-åringen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.