*Nettavisen* Sport.

- Var inne på tanken om å ta livet mitt

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)

Claus Lundekvam oppfordrer deprimerte eks-spillere til å søke hjelp.

I kjølvannet av Gary Speeds selvmord har den britiske klinikken Sporting Chance opplevd en merkbar økning i henvendelsene fra nåværende og tidligere fotballspillere.

En av dem som tidligere har vært innlagt på klinikken som ble startet av Tony Adams, er Norges tidligere landslagskaptein Claus Lundekvam.

- Jeg støtter de som tar skrittet og ber om hjelp. Jeg måtte selv be om hjelp fordi jeg var alkoholiker. Jeg var selv inne på tanken om å ta livet mitt mange ganger, men fant aldri en god nok unnskyldning til å gjøre det. Det er det som er så tragisk med Speed. Det virket som han så lyst på framtida, sier Lundekvam til Dagbladet.

Lundekvam var inne på klinikken i mai 2010. Han forteller at han fikk hjelp av dyktige mennesker som forandret hans syn på livet fullstendig. I tillegg ble han kvitt sin avhengighet av alkohol.

I dag jobber den tidligere Southampton-spilleren som fotballekspert i TV 2.

Ifølge BBC har ti proffspillere bedt Sporting Chance om hjelp etter at Gary Speed døde søndag. Lundekvam er ikke overrasket.

- Speeds død er en tragedie og det beviser en gang for alle at livet etter den aktive karrieren er tøft. Jeg tror mange får opp øynene for problemet, sier Lundekvam.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.