*Nettavisen* Sport.

- Var langt fra sikker

Foto: SERGEY PONOMAREV (AP)

Skipresidenten trodde gullet skulle ryke.

09.02.09 19:46

Skipresident Sverre Seeberg kom til Val-d’Isère torsdag og gikk glipp av super-G-bronsen. Heldigvis for ham hadde Aksel Lund Svindal spart det beste til skipresidenten ankom det franske skiparadiset.

For etter at de største konkurrentene kjørte ut én etter én i slalåmdelen av superkombinasjonen, var det duket for gullgutten fra Kjeller. Og selv om han tapte to sekunder til franske Julien Lizeroux var det ingen tvil om seieren. Ni tideler skilte ned til Lizeroux.

Seeberg hadde imidlertid sine tvil før navnet til Lund Svindal sto øverst på listen etter målgang.

- Dette var kjempebra og forferdelig spennende. Jeg var i tvil da jeg så en del av de andre som var så tett innpå Aksel i utforrennet ikke klarte å holde unna, sier han til Nettavisen.

- Jeg var ikke sikker – jeg var faktisk meget langt fra sikker – helt til Aksel var i mål. Ikke minst da det så ut som han holdt på å kjøre ut. Jeg tenkte at nå blir han den fjerde på rad som ryker.

- Tror du det er tilfeldig at nettopp Aksel klarte seg?

- Nei, for Aksel er en type som ikke kjører ut like mye som en del andre. Han kjører mer kontrollert. Så blir spørsmålet om det går fort nok. Det gjorde det i dag, og der er veldig, veldig moro.

- Hvilke forventninger hadde du før dette mesterskapet?

- Jeg så på det som veldig åpent. Aksel har hatt toppresultater i vinter, men vært ujevn. Kjetil Jansrud og Lars Elton Myhre har glimtet til og er stadig blitt jevnere. Men jeg vil nok si at medaljefangsten allerede er bedre enn det man realistisk sett kunne forvente.

Dermed har skipresidenten svært så hyggelige dager i Frankrike. Og fremdeles gjenstår blant annet storslalåm for herrer. Der er Lund Svindal regjerende mester.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag