RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vår neste NHL-stjerne

Sist oppdatert:
- Det vil forundre meg om ikke Ole-Kristian Tollefsen blir vår neste NHL-stjerne. Han tar en plass allerede i år, sier landslagssjef Roy Johansen.

JORDAL (TV 2 Nettavisen): Under torsdagens seminar på Jordal i Oslo la landslagssjefen fram planene for kommende sesong. Norge er tilbake i A-puljen, og tar sikte på å beholde statusen som A-nasjon. Men Roy Johansen fortalte også om den store framgangen Ole-Kristian Tollefsen har vist.

Nes-gutten er draftet av Columbus Blue Jackets, og prøvespiller i Nord-Amerika i skrivende stund.

21-åringen spilte ifjor for Syracuse Crunch i AHL, farmerligaen til NHL. Tidligere i sommer fortalte backen til TV 2 Nettavisen at målet var å spille seg inn på Blue Jackets denne høsten. Johansen tror han vil lykkes.

- Han er veldig godt forberedt, både fysisk og mentalt. Ole-Kristian er veldig klar over sine sterke og svake sider, og det er en fordel. Han er kompromissløs og sterk i nærkampene, og tåler mye, sier landslagssjefen til TV 2 Nettavisen.

Og legger til:

- Han blir vår neste stjerne i NHL. Han kommer til å bli veldig bra, og han er blitt mye bedre allerede, sier Johansen, som hadde med seg både Tollefsen og Marius Holtet i forrige landslagsturnering. Holtet prøvespiller for Dallas Stars, men må trolig ta til takke med spill i farmerligaen kommende sesong.

- Marius ser også veldig bra ut, og har fått gode tilbakemeldinger fra Dallas. Men det blir vanskeligere for ham å ta en plass i NHL allerede i år. Dallas har mange gode vinger, forklarer Johansen.

Tollefsen takker for sjefens tillit, men er mer beskjeden.

- Det er klart det hadde vært gøy å komme med på laget. Men de har sju backer på enveiskontrakt, som de neppe sender til farmerligaen, og de beholder bare sju backer i stallen, sier Tollefsen til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere