- Vår neste NHL-stjerne

- Det vil forundre meg om ikke Ole-Kristian Tollefsen blir vår neste NHL-stjerne. Han tar en plass allerede i år, sier landslagssjef Roy Johansen.

15.09.05 23:22

JORDAL (TV 2 Nettavisen): Under torsdagens seminar på Jordal i Oslo la landslagssjefen fram planene for kommende sesong. Norge er tilbake i A-puljen, og tar sikte på å beholde statusen som A-nasjon. Men Roy Johansen fortalte også om den store framgangen Ole-Kristian Tollefsen har vist.

Nes-gutten er draftet av Columbus Blue Jackets, og prøvespiller i Nord-Amerika i skrivende stund.

21-åringen spilte ifjor for Syracuse Crunch i AHL, farmerligaen til NHL. Tidligere i sommer fortalte backen til TV 2 Nettavisen at målet var å spille seg inn på Blue Jackets denne høsten. Johansen tror han vil lykkes.

- Han er veldig godt forberedt, både fysisk og mentalt. Ole-Kristian er veldig klar over sine sterke og svake sider, og det er en fordel. Han er kompromissløs og sterk i nærkampene, og tåler mye, sier landslagssjefen til TV 2 Nettavisen.

Og legger til:

- Han blir vår neste stjerne i NHL. Han kommer til å bli veldig bra, og han er blitt mye bedre allerede, sier Johansen, som hadde med seg både Tollefsen og Marius Holtet i forrige landslagsturnering. Holtet prøvespiller for Dallas Stars, men må trolig ta til takke med spill i farmerligaen kommende sesong.

- Marius ser også veldig bra ut, og har fått gode tilbakemeldinger fra Dallas. Men det blir vanskeligere for ham å ta en plass i NHL allerede i år. Dallas har mange gode vinger, forklarer Johansen.

Tollefsen takker for sjefens tillit, men er mer beskjeden.

- Det er klart det hadde vært gøy å komme med på laget. Men de har sju backer på enveiskontrakt, som de neppe sender til farmerligaen, og de beholder bare sju backer i stallen, sier Tollefsen til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.