- Var sikker på mål

TALLINN (TV 2 Nettavisen): Daniel Braaten trodde ikke sine egne øyne da ballen spratt over det tomme målet til Estland.

20.04.05 21:57

ESTLAND – NORGE 1-2: 23-åringen var involvert i det meste som Norge skapte offensivt mot Estland, og ble etter hvert belønnet med scoring.

Men først bommet han på århundrets sjanse.

- Dritkjipt
Ole Martin Årst stusset til Daniel Braaten, som lobbet over Estlands keeper og løp rundt. Målet var tomt. Braaten var sikker på at han ville få sitt første landslagsmål, og lot ballen sprette. Og så den sprette over mål.

- Dritkjipt. Jeg trodde den skulle gå i mål. Og jeg kunne jo ha tatt den igjen. Jeg løp inn i mål mens ballen spratt over. ”Ja, da er det vel bare å snu, da”, tenkte jeg.

Braaten himlet med øynene og smilte mens han forklarte pressen om den komiske episoden. Like bortenfor stod Åge Hareide og forklarte at 23-åringen kan være løsningen på Norges høyre flanke. Men at det krever godt spill for Rosenborg i tiden fram mot Italia-kampen 4. juni.

- Skulle gjerne hatt to
- Jeg sitter jo per dags dato på benken, da, smilte Braaten. Han mente selv at innsatsen mot Estland var brukbar, men ikke god nok til å spille mot Italia.

- Daniel var veldig positiv. Han driver deg til vanvidd av og til, men han overrasker også ofte positivt. Han kommer til sjanser, og er en håndfull for de fleste forsvarsspillere, fortalte Åge Hareide til TV 2 Nettavisen.

Det skadet i alle fall ikke at han scoret sitt første landslagsmål. Takket være Frode Johnsen kunne Braaten enkelt bredside ballen i mål fra kloss hold ti minutter etter pause.

- Jeg skulle gjerne hatt en scoring til, fastslo 23-åringen etter sin tredje landskamp og sitt første landslagsmål.

Allerede etter sju minutter burde Braaten ha gitt Norge ledelsen.

Raymond Kvisvik, Norges mest kreative spiller, sendte Braaten alene med keeper, men Rosenborg-talentet avsluttet svakt rett på Artur Kotenko.

Johnsen best
Frode Johnsen, Norges beste og mest bevegelige spiller, scoret Norges første mål. Et klassisk Johnsen-mål; Raymond Kvisvik la et presist frispark mot bakerste stolpe, og der stanget Johnsen ballen i mål.

Og Johnsen fikk velfortjent skryt av sjefen etter kampen.

- Daniel Braaten og Frode Johnsen viste seg fram. Raymond også. Frode var pigg. Han var god i den hengende spissrollen, mente Hareide.

Det betyr at Steffen Iversen får kamp om ta den jobben mot Italia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.