RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vaughters lovte bort VM-bonus

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)
Sist oppdatert:
Men verken Thor Hushovd eller agenten har sett noe til pengene.

I et intervju med Fædrelandsvennen går Thor Hushovd langt i å antyde at karrieren kan fortsette utenfor Garmin-Cervélos rekker.

Nordmannen er av flere årsaker misfornøyd med tingenes tilstand under Jonathan Vaughters ledelse. Det ene punktet er rent sportslig.

Sesongens store mål var Paris-Roubaix, og da den sjansen glapp, sto nordmannen igjen med en svært lite innholdsrik vårsesong på CV-en.

- Jeg har mange store mål igjen som jeg har lyst til å oppnå. Jeg har ingen intensjon om å ende min karriere som hjelperytter, forteller Hushovd til Fædrelandsvennen.

Fortsatt uten VM-bonus
Han tenker selvsagt på de gangene han har kjørt opptrekk eller på andre måter hjulpet Tyler Farrar og Heinrich Haussler.

- I noen tilfeller har det vært greit. Men, ja, jeg skulle ønske jeg hadde fått flere muligheter til å gå for seier.

Det andre punktet er ikke sportslig, men økonomisk betinget. procycling.no vet at nordmannen føler seg snytt etter at han ikke har blitt tilgodesett med noen form for bonus etter VM-gullet i Geelong.

Agent Alex Carera bekrefter at det ble gjort en muntlig avtale mellom han og Jonathan Vaughters i forkant av mesterskapet.

- Synes du det er riktig at han som verdensmester ikke har mottatt noen bonus fra arbeidsgiveren sin?

- Normalt vil verdensmesteren bli belønnet for en slik tittel. Før rittet snakket jeg med Jonathan Vaughters om det og han lovte bort en bonus, dersom Thor skulle vinne i Geelong. De pengene har vi fremdeles ikke sett noe til, forteller Carera til procycling.no.

- Vaughters holder vanligvis ord
De tre diskuterte innholdet i avtalen dagen før Giro di Lombardia i fjor. I etterkant var det en strålende fornøyd Garmin-manager vi snakket med på startstreken i Milano.

- Å vinne VM er verdt mye for alle lag og sponsorer, og det betyr kanskje ekstra mye for laget vårt, uttalte han på spørsmål om Hushovd fortjente bedre betalt etter VM-gullet.

Les også: Hushovd vurderer lagbytte

Men pengene har man altså ikke sett noe til.

- Jonathan er en mann som vanligvis holder det han lover. Vi håper å motta pengene i forkant av Tour de France, og jeg vet han jobber med å skaffe midlene til veie, sier agenten.

procycling.no får opplyst at Garmin for tiden arbeider med å skaffe et nytt delsponsorat til veie, ettersom Cervélo nedjusterer sin rolle til utstyrsleverandør etter Paris-Roubaix. Det er en av årsakene til at amerikaneren ennå ikke har produsert klingende mynt i kassen til den regjerende verdensmesteren.

Storlag vil informeres
I mellomtiden begynner nordmannen å bli utålmodig. Forhandlingene med Garmin-Cervélo om en forlengelse av dagens avtale, skjer uansett ikke før til sommeren.

Den gjeldende avtalen, som nordmannen opprinnelig tegnet med Cervélo TestTeam, utløper ikke før 31. desember. Innenfor sykkelsporten er det relativt vanlig å snakke med smigrende arbeidsgiver før, under og etter Tour de France.

UCIs regelverk hindrer lagene å offentliggjøre nye avtaler før etter 1. august. Carera avviser at profflag har vært i kontakt med ham allerede nå med tanke på å sikre seg stjernerytteren foran neste sesong.

- Det meste man hører nå om dagen, er kun for rykter å regne. I fjor snakket vi med tre prominente lag fra World Touren som alle bekreftet interessen for Hushovd, og som samtidig ba om å bli holdt oppdatert på hans tilgjengelighet når dagens avtale skal reforhandles, avslører Carera.

- Hva blir viktig for Hushovd dersom dagens avtale med Garmin-Cervélo skal forlenges?

- Foruten lønnen, er det to-tre andre elementer som er av høy viktighet for oss, men det er rimelig at jeg diskuterer det med Jonathan Vaughters først. Hushovd er ikke bare den regjerende verdensmesteren, han er også en seriøs rytter med et meget godt image. Han ønsket seg nok flere resultater i løpet av vårsesongen, og de første månedene har vel vist at samarbeidet ikke alltid har fungert like godt i dette laget. Problemer finner man imidlertid i alle lag. Vi er uansett nødt til å vente til Tour de France før vi begynner å diskutere kontraktsbetingelser med Garmin, påpeker Carera.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere