- Veldig lite realistisk

Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix

Hockeyeksperten ber folket dempe forventningene.

04.05.13 11:45

Etter å ha imponert en hel hockeyverden de siste årene, samt tatt seg til to strake VM-kvartfinaler, snakkes det nå så smått om at Norges iskrigere er klare for å bryte enda en barriere.

Mulighetene for å ta seg til en historisk semifinale, har blitt hyppig diskutert i dagene og ukene før Norge møter Slovenia i sin åpningskamp på lørdag.

TV 2s ishockeyekspert, Bjørn Erevik, ber derimot folk dempe forventningene om en semifinale.

«På» fra start
- At Norge skal komme seg videre fra kvartfinalen, ser jeg på som veldig lite realistisk. Om vi avanserer fra gruppespillet, blir vi høyst sannsynlig nummer fire, og møter dermed vinneren av den andre gruppa, som trolig blir Canada. De slår vi én av 50 ganger, sier Erevik til Nettavisen.

Han er likevel klar på at Norge har kommet opp på et nytt nivå de siste årene.

- Tidligere holdt lag som Canada lekestue med Norge, og kunne vinne skuddstatistikken 100 - 5. En del av denne forskjellen har blitt jevnet ut i det siste, men likevel må det skje noe helt sykt for at vi skal slå dem. Alle våre spillere må ha en maksdag, mens motstanderne må ha en katastrofalt dårlig en, mener eksperten, som kategoriserer en eventuell VM-semifinale på følgende måte.

- Jeg vil faktisk kalle det en av Norges tre største idrettsprestasjoner gjennom tidene, dersom vi skulle klare en semifinale.

Samtidig advarer han mot å tro på noen lett vei mot avansement fra gruppespillet.

3619688

- Til forskjell fra tidligere, møter vi denne gangen de svakeste lagene i de første kampene. Vi har ikke råd til å ikke være «på» fra start, og kan egentlig ikke gi fra oss poeng mot Slovenia og Danmark i åpningshelgen.

Nøkkelkampen går ifølge Erevik av stabelen søndag 12. mai, når Norge møter Sveits.

- Sjansen er stor for at vinneren her går til kvartfinalen, men selvfølgelig må vi også gjøre jobben i de øvrige matchene, sier han.

Solid keeper-dekning
I det som etter alle solemerker blir en svært jevn turnering, blir målvaktsspillet naturligvis en avgjørende faktor i kampen om norsk avansement.

Bjørn Erevik er mer komfortabel rundt denne posisjonen enn på lenge.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Twitter

- Lars Haugen har hatt en knallbra sesong i KHL, og vi får håpe han drar med seg prestasjonene til VM. Skulle han likevel ikke få det helt til å stemme, har vi et svært godt alternativ i Lars Volden. De blir helt avgjørende for om det blir en kvartfinale, eller ikke, forteller han.

Zucca-avhengig?
Landslagssjef Roy Johansen har holdt av én plass i spillertroppen til Mats Zuccarello, som er involvert i play off-kampene mot Washington Capitols i Stanley Cup (ligger under 0-1 i kamper).

Selv om det skulle bli tidlig exit for Rangers og Zuccarello, tror ikke TV 2-eksperten at han vil bli utslagsgivende i en eventuell kvartfinale.

- Dersom Rangers ryker ut med 4-0 eller 4-1 i kamper, får vi med Zucca i de siste gruppespillskampene mot blant annet Hviterussland og Sveits, og det ville selvfølgelig være en forsterkning. Jeg tror derimot at det blir en jevn serie mellom Rangers og Capitols, og at vi i «beste fall» får med Zucca til en kvartfinale. Samtidig vil toppnasjonene ha fått inn ytterligere kvalitetsspillere, og sånn sett tror jeg ikke Zucca er nok til å utjevne forskjellen, sier Erevik.

Norge VM-åpner mot Slovenia lørdag klokken 12.15. TV-kanalen Max viser alle kampene direkte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.