RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: AFP/SCANPIX)

- Veldig stolt av meg sjøl

Sist oppdatert:
Magnus Moan ga seg selv den perfekte julegave.

Han har vært langt nede. Men han har ikke vært i nærheten av å gi opp. Derfor er Magnus Moan tilbake på toppen.

Søndag kunne han endelig ta steget til topps på seierspallen igjen. Det skjedde i Oberhof, etter god hopping og et knallgodt langrenn.

- Utrolig godt å få til dette. En perfekt avslutning på 2007. Jeg kunne ikke ha fått en bedre julegave, sier en glad og lettet Magnus Moan til Nettavisen.

Rød tråd
- Akkurat nå er jeg veldig stolt av meg sjøl, innrømmer han.

Og det er ikke først og fremst seieren han er stolt av. Det er veien mot seieren.

- Jeg fikk en veldig trøblete start på sesongen. Likevel har jeg fulgt en rød tråd, og aldri gitt opp håpet om å få til det samme i bakken som jeg gjorde i sommer. Fortsatt er jeg ikke på samme nivå som jeg var på mitt beste, men jeg har hevet meg kraftig, konstaterer Moan.

Seieren rangerer han blant sine aller største opplevelser, selv om han hadde seks verdenscupseirer fra før og en drøss av VM- og OL-medaljer hjemme i Trondheim.

- Jeg må innrømme at dagen i dag nesten er litt uvirkelig. I fjor gikk det av seg selv. Denne sesongen har det vært et slit. Og så får jeg til dette foran så mange tilskuere i Oberhof. En fantastisk dag å vinne på, sier Moan.

Tatt på senga
Og Moan er ikke den eneste nordmannen som er lettet. Petter Tande gikk kanskje sitt aller beste langrenn noen gang og ble nummer tre i Oberhof. Jan Schmid fulgte opp med 10.-plass, mens Espen Rian ble nummer 19.

Alt i alt en formidabel opptur for sportssjef Bård Jørgen Elden. Han er for tiden på juleferie hos svigerfamilien i USA, og ble vekt grytidlig søndag morgen (amerikansk tid) av lillebror Trond Einar Elden. Han kunne brakte nyheten om den norske innsatsen i Oberhof.

- Veldig greit å bli vekket av en slik telefon. En veldig bra start på dagen. Det ble jo fullt podium på meg, humrer Elden, som tidligere trente Bill Demong som splittet Moan og Tande på seierspallen i Oberhof.

Kan ikke slappe av
Elden er overrasket over at Magnus Moan skulle være god nok til å vinne allerede. Men ikke mer overrasket enn han var over den svake innledningen på sesongen for de norske kombinertløperne.

- Jeg må innrømme at jeg var overrasket da det under verdenscupåpningen i Kuusamo viste seg at vi var så dårlige som lag hoppmessig. Alt virket så lovende før sesongen. Jeg var rett og slett ikke helt forberedt på at vi ikke var bedre, innrømmer Elden overfor Nettavisen.

Fortsatt tror han det er mer å gå på.

- Det vi har lært nå, er at man ikke kan hvile på laurbærene. Kanskje slappet vi litt av, og det har man ikke råd til når det er så jevnt i toppen som det har vært i år.

- Hva har dere gjort får å endre situasjonen?

- Jeg tror hver og en har gått i seg sjøl og skjerpet seg. Det må de for å få ut det de kan.

Verdenscupen i kombinert fortsetter i Schonach neste helg. Men først skal de norske hjemom for å feire nyttårsaften.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere