RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Veldig vondt av Marit

Foto: Heiko Junge (Scanpix)
Sist oppdatert:
Kristin Størmer Steira føler med romvenninnen, som for tredje år på rad har fått sesongens høydepunkt spolert.

VAL DI FIEMME (Nettavisen): Tidlig lørdag morgen reiste Marit Bjørgen hjem fra Cavalese, sammen med Vibeke Skofterud. Begge tok konsekvensen av at sykdom i jula ødela muligheten for gode plasseringer i Tour de Ski.

Noen timer senere gikk Kristin Størmer Steira inn som beste norske på den klassiske fellesstarten som var nest siste etappe i touren. Med glatte ski og stive bein var hun sjanseløs mot de beste på sisterunden.

Har vært tunge stunder
Etterpå har hun ingen problemer med å innrømme at Tour de Ski ikke har stått til forventningene, verken for hennes egen eller for lagets del.

Og spesielt føler hun med Marit Bjørgen, som hun har delt rom med gjennom hele touren.

- Jeg får veldig vondt av Marit. Nå er det tredje gang på rad at hun får årets høydepunkt ødelagt av sykdom, og det er veldig kjedelig. Det har vært noen tunge stunder på hotellrommet, medgir Steira til Nettavisen.

- Har det påvirket dine prestasjoner i touren?

- Jeg har jo hatt mine egne problemer. Vi har prøvd å bakke hverandre opp så godt vi har kunnet, sier Steira, som selv var sengeliggende med influensa før jul.

Ødelagt av sykdom
Norge kom til Tour de Ski med trippel ledelse i verdenscupen. Astrid Uhrenholdt Jacobsen ledet foran Marit Bjørgen og Vibeke Skofterud. De to siste har altså reist hjem, mens Jacobsen har ramlet til 14.-plass i sammendraget etter sju av åtte etapper.

Lørdag stakk hun rett til skogs etter 27.-plassen på fellesstarten. TV-bildene røpet imidlertid at hun hadde en vanskelig oppgave på ski som langt fra var optimale.

Landslagstrener Egil Kristiansen legger ikke skjul på at Tour de Ski har vært en nedtur.

- Vi har hatt gode enkeltprestasjoner, men som lag har det vært skuffende. Vi vet jo at sykdom har vært en faktor for tre av jentene. Hva annet som har gått galt er det vanskelig å spekulere i nå, sier Kristiansen til Nettavisen.

Kalla mot Kuitunen
Han har gitt opp håpet om en god sammenlagtplassering for de norske jentene i Tour de Ski, men har ingen problemer med å finne motivasjon foran den siste etappen.

- Vi håper å kjempe om etappeseier der, fastslår Kristiansen – vel vitende om at han har sterke kort på hånda i løpere som Therese Johaug og Kristin Størmer Steira.

I teten er det fortsatt en kamp mellom finske Virpi Kuitunen og svenske Charlotte Kalla. Kuitunen imponerte med lørdag, og leder med nesten 40 sekunder før den avsluttende monsterbakken.

Det er et forsprang 20 år gamle Kalla absolutt har gode muligheter til å gjøre noe med.

- Kalla kan slå Virpi med to minutter opp den bakken, fastslår finnenes norske landslagssjef, Magnar Dalen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen er med sin 14.-plass Norges beste. Kristin Størmer Steira, Therese Johaug og Kristin Mürer Stemland er henholdsvis nummer 18, 19 og 27.

Les alt om Tour de Ski i Nettavisens vintersportsmagasin!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere