- Velg Solbakken og Wolves, Bjørn!

Foto: Daniel Sannum Lauten/Scanpix

Og hovedpersonen er ikke negativ til en mulig overgang.

25.05.12 08:34

LILLESTRØM - AALESUND 0-0:
ÅRÅSEN (Nettavisen): Ståle Solbakken skal være svært interessert i å hente LSK-spiss Bjørn Bergmann Sigurdarson til Wolverhampton.

Den norske trenerprofilen var på plass på Åråsen for å kikke nærmere på Sigurdarson torsdag kveld, og Solbakken fikk se islendingen skape det lille som var av LSK-sjanser.

Sigurdarson visste ikke at han ble speidet på av den ferske Wolverhampton-sjefen.

- Det er bra, og det hadde vært stort å spille for Solbakken. Men jeg visste det ikke, og bryr meg egentlig ikke om hvem som ser meg spille. Jeg liker at folk ser på meg, men jeg prøver å ikke tenke på det, sier Sigurdarson til Nettavisen etter kampen.

Ikke negativ
Tidligere på dagen gikk islendingens agent Jerry de Koning ut og innrømmet at Solbakken er interessert i LSK-profilen.

- Det visste jeg ikke. Det er bra, sier Sigurdarson.

- Er Wolverhampton en klubb du kan tenke deg å spille for?

- Ja, hvorfor ikke, sier Sigurdarson og smiler.

- Velg Wolves!
Lagkamerat Stefan Logi Magnusson ber Sigurdarson velge Wolverhampton, hvis han først skal forlate LSK.

- Det Ståle Solbakken har vist før, tilsier at han er flink til å få spillere til å føle seg trygge. Det er også en fin klubb, men først og fremst tror jeg Solbakken kan gjøre Bjørn til en bedre spiller, og et tryggere menneske, sier Magnusson til Nettavisen.

- Ståle er en klok mann, så jeg tror det vil være et smart og godt trekk for Bjørn om han går dit, fortsetter Magnusson.

LSK-spissen var som vanlig omsvermet av pressen etter kampen mot Aalesund, men han begynner å bli vant til det. Spørsmålene kommer hver kamp.

Det er imidlertid ikke bare norske journalister og Ståle Solbakken som har latt seg imponere av Sigurdarson.

Tenker ikke på det
LSK-spissens agent forteller nemlig at Solbakkens Wolverhampton kan vente seg konkurranse om 21-åringens signatur.

Klubber som Sunderland, Reading, Fulham og Ipswich skal også ha vært til stede på Åråsen for å finsikte Sigurdarson mot Aalesund, men hovedpersonen bedyrer at han ikke bryr seg.

- Jeg har bedt agenten min komme til meg om det blir noe konkret, og jeg spør ham ikke om noen er interesserte. Jeg skal bare fokusere på fotball, og prøve å gjøre mitt beste.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vet hva han står for
LSKs sportsdirektør Torgeir Bjarmann sier følgende om at Wolverhampton-sjef og tidligere LSK-spiller Ståle Solbakken var på Åråsen for å se Lillestrøm spille mot Aalesund.

- Han bor jo på Hamar for øyeblikket, så det er naturlig at han kommer for å se på gamleklubben sin, sier Bjarmann og smiler.

Han sier følgende om at Sigurdarsons agent bekrefter interesse fra Ståle Solbakken og Wolverhampton.

- Ståle har sett så mange LSK-kamper, så han hadde ikke behøvd å komme hit for å vite hva Bjørn står for. Det vet han. Men om han har tenkt til å bruke så mye penger på en spiss fra Lillestrøm, han vet jo ikke hva slags budsjetter han har selv, engang, sier Bjarmann spørrende.

- Hvor mye penger er det snakk om?

- Det vil markedet bestemme. Men han er ikke billig, i norsk målestokk, sier han.

- Mange har sett ham
Bjarmann ville ikke fortelle hvor mange klubber som var på Åråsen for å speide på Sigurdason mot Aalesund.

- Det er alltid klubber på Åråsen. Nå har det vært ganske mange her for å se på Bjørn, for så vidt, men ellers er det alltid mye folk som reiser rundt. Det klubbgreiene er en opphausa ting, og i Norge er man veldig opptatt av hvem som er og ser på. Men det er hyggelig at folk kommer og ser, sier Bjarmann.

Og legger til:

- Med syv mål på de siste kampene har han blitt interessant, for alle vet hvem Bjørn er. Han har vært god i tre-fire år, han, men har blomstret. Han var den største grunnen til at Anthony Ujah ble proff i fjor, så får vi se når det blir hans tur. Det er et tidsspørsmål, sier Bjarmann.

Selve kampen var et trist skue. I varmen på Åråsen kunne man telle antall sjanser på én hånd, og lagene gikk målløse av banen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.