RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vendepunktet kom mot FFK

Sist oppdatert:
Da Brann slo Fredrikstad i Plankebyen, skjønte Mons Ivar Mjelde at det kunne bli gull.

BRANN - VIKING 5-2:

BRANN STADION (Nettavisen): Under Mons Ivar Mjeldes ledelse har Brann bygget stein på stein og tatt en kamp av gangen.

Nå innrømmer Brann-treneren at han fikk troen på gull i midten av september.

- Vendepunktet var da alle forventet at Lillestrøm skulle slå Tromsø og vi kanskje skulle tape poeng mot Fredrikstad. Da begynte det å vippe vår vei. Vi vant og Lillestrøm tapte, vi fikk seks poengs forsprang, som senere ble ni. Da det ble ni, så var sjansene store. Vi hadde den store matchballen hjemme mot Lyn. Da vi tok den så var det bare et tidsspørsmål før det var i boks, forteller han til Nettavisen.

Se video fra feiringen etter kampen:

195360

- Brann er blitt bedre
Mjelde har nå ført Brann til topps. Han har ledet rødtrøyene til et etterlengtet seriegull.

- Det var derfor jeg tok jobben. Med tanker om at jeg kunne bidra til at Brann ble bedre. Og Brann er blitt bedre de siste fem årene. Det er selvfølgelig jeg tilfreds med. Men det hadde aldri gått uten gode kolleger eller gode spillere. Men vi har jobbet godt sammen, sier han.

For Brann-treneren har alltid stått foran og tatt ansvaret når Brann har gått på smeller. Men når resultatene har gått rødtrøyenes vei, har han alltid skjøvet spillerne foran seg og latt dem få æren.

Men hvor stor del av æren for gullet skal Mjelde selv ha?

- Det får nå være opp til andre å svare på. Men jeg vil tro jeg har en del av æren jeg også. Jeg skal være flink å dele den med de jeg jobber sammen med og det er spillerne, sier han beskjedent.

Mjelde-sangen
Midtveis i andre omgang av oppgjøret runget "Se Mons Ivar, speller som en konge..." over Brann Stadion. Sangen som Brann-fansen laget til ham da han dunket inn mål på bestilling for klubben.

Mjelde innrømmer at han fikk med seg sangen.

- Det er jo stort at de på den måten setter pris på meg. Det var omtrent som da jeg kom hjem fra Østerrike og kom utpå som innbytter. Da reiste Stadion seg. Det var spesielt, sier han.

Mange fryktet at kampen mot Viking skulle bli et antiklimaks ettersom Brann allerede var seriemester. Det ville ikke Mjelde ha noe av.

- Han var krystallklar på at vi skulle avslutte med stil på hjemmebane, sier Azar Karadas.

Og det var absolutt stil over Branns siste hjemmekamp.

- Inngangen til kampen var riktig i forhold til det vi la vekt på. Guttene følger planen og da blir resultatet bra også, smiler Mjelde.

Se scoringene fra den 25. serierunden:

195304

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere