*Nettavisen* Sport.

- Verden skal se det beste av Contador

BETALER VILLIG: Alberto Contador har alltid hevdet sin uskyld, men betaler villig saksomkostningene han nå er ilagt. Foto: JAIME REINA (Afp/Scanpix)

Sykkelstjernen har vårprogrammet klart.

Et år uten Tour de France, var mer enn nok for Alberto Contador.

Neste sesong kommer spanjolen til å satse for fullt mot verdens største sykkelritt.

- Årets tour er det som kommer til å være mitt hovedmål, sier Contador til Marca ifølge VeloNews.

- Jeg vil at verden skal se det beste av Contador i årets Tour de France.

Som vanlig kommer spanjolen til å kjøre mange ritt før touren. Saxo Bank-rytteren har en tendens til å vinne ganske mange ritt også tidlig på sesongen, i motsetning til flere av sine sammenlagtkonkurrenter.

Nå har spanjolen fortalt sitt rittprogram på våren til den spanske avisen. Fjorårets vinner av vueltaen begynner i Argentina og Tour de San Luis. Turen går så videre til Tour of Oman, før han for engangs skyld skal sykle Tirreno-Adriatico og ikke Paris-Nice. Critérium International og Baskerland rundt er de to neste rittene på kalenderen.

- Det er andre ritt enn touren jeg også ønsker å vinne, men jeg kommer ikke til å nevne dem nå, for det virkelige målet er Tour de France.

Contador har ennå ikke bestemt seg for om han skal kjøre noen av de kuperte Ardenner-klassikerne neste sesong. Spanjolens beste plassering i de tre rittene er tredjeplassen fra 2009-utgaven av Flèche Wallonne.

Som siste oppkjøringsritt før touren, kjører spanjolen enten Sveits rundt eller Critérium du Dauphiné.

PS: Fredag deltok Contador på et «showritt» i Dubai. Spanjolen vant den en kilometer lange sprinten mot Ryder Hesjedal og Vincenzo Nibali.

Les også:Giro-allianse gir nytt etapperitt i Dubai

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.