Gå til sidens hovedinnhold

- Vet ikke hva vi gjør torsdag

I dag kan Lyn slå seg selv konkurs.

D-dagen for FC Lyn oslo er kommet.

Klokken tolv onsdag møtes styret. De kan komme til å begjære klubben konkurs.

Tidligere har klubben varslet at de måtte ha på plass 17 millioner innen dagens møte for å kunne sikre videre drift. Nøyaktig hvor mye de har fått inn, er ukjent. De siste dagene er det blitt snakket om en mellomløsning som kan sikre videre drift ut sesongen.

Men et mulig utfall av onsdagens møte er at ansatte i Lyn ikke lenger har en jobb å gå til.

- Det er på en måte litt uvirkelig. Alle rundt har i lang tid visst at økonomien er dårlig, men at vi nå står på randen av konkurs har vi bare visst de siste ukene, sier Lyn-spiss Fredrik Dahm til Nettavisen.

Nettavisen er på plass på Ullevaal fra kl. 12 onsdag og holder deg oppdatert på utviklingen i saken

Vet ikke konsekvensene
Hva han og de andre spillerne skal gjøre dersom FC Lyn slutter å eksistere, vet han ikke.

- Nei, si det. Vi har ikke snakket om hva vi gjør torsdag dersom konkurs blir utfallet. Jeg vil håpe vi står fritt til å finne oss nye arbeidsgivere hvis kontraktene kanselleres, men vi vet jo at NFFs regler pålegger oss karantene, sier Dahm.

Uansett er det ikke lett for den vaskeekte Lyn-gutten å se at moderklubben kan gå dukken.

- Det er klart dette er ganske ille. Både for klubben, oss som spiller der og alle de som har et hjerte for Lyn, påpeker Dahm som har 14 kamper for Lyn i år.

26-åringen er fostret opp i klubben, men et alvorlig beinbrudd som 18-åring satte en stopper for den talentfulle spillerens Lyn-karriere. Etter en lang og hard vei tilbake via Lørenskog, Drøbak/Frogn og Sarpsborg Sparta, skrev spissen under på en 1-årskontrakt med Lyn før årets sesong.

Les også: Denne satt i beinet til Fredrik Dahm i to år!

Han er for øvrig også storebror til Lyns Mads Dahm, som har 43 kamper for A-laget og er spådd en lysende karriere som midtstopper.

Tror på Lyn-comeback
Skulle klubben gå konkurs, tror Fredrik Dahm likevel at vi ikke har sett det siste av Lyn.

- Jeg tror Lyn vil kunne komme opp i Tippeligaen igjen, selv om det blir tøft. Man må begynne på scratch, men det sitter så mye tradisjon i veggene her. Jeg har skjønt det er en mulighet for å starte på nytt med Lyn-laget som ligger i 6. divisjon, så det sier seg selv at dette uansett vil ta mange år, forteller Dahm.

At noen av dagens spillere skulle ønske å fortsette på det nivået virker utenkelig, men Dahm tror flere vil følge med dersom laget unngår konkurs. Da venter i så fall 1. divisjonsspill neste år som følge av lagets dårlige sportslige resultater i år.

- Det vil variere fra spiller til spiller om Adeccoligaen frister, men jeg er i hvert fall åpen for 1. divisjon, forteller Dahm, som også kun har et år igjen av studiene før han er ferdig jurist.

Enkelt: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Avhengig av flere brikker
Han understreker at det langt fra er sikkert at Lyn går konkurs, men bedyrer at spillerne ikke vet stort mer enn befolkningen for øvrig.

- Jeg krysser fingrene for at det blir en løsning som gjør det mulig å drive videre, og da på en sunn økonomisk plattform. Det som gjør det vanskelig å spå er at det pågår flere prosesser parallelt, og man er avhengig av at flere brikker faller på plass for å finne en løsning, sier Dahm.

Selv om situasjonen lenge har vært prekær for laget, har Lyns spillere forståelse for situasjonen.

- Jeg oppfatter ikke at det er noen bitterhet blant spillerne. Ledelsen har gjort det den har kunnet for å få det til å gå rundt, mener Dahm.

Inntektene forsvant
Han er av den oppfatning at Lyns problemer kommer som en følge av flere uheldige sammentreff.

- Lyn og resten av toppklubbene i Norge har i noen år hatt en veldig høy inntektsside med store overgangssummer, villige sponsorer og gavmilde investorer. Dermed har man lagt seg til et kostnadsnivå som matcher dette. Når så inntektssiden svikter går det galt. For Lyn har det gått ekstra galt etter at Atle Brynestad trakk seg ut av klubben og finanskrisen gjorde sponsormarkedet mye vanskeligere. Uten at jeg har helt oversikten over Lyns økonomi, vil jeg tro det er her mye av årsaken til dagens krise ligger, sier Dahm.

NISO: - Usikre på hva som skjer
Det er selvfølgelig ikke bare i Lyn man er spent på utfallet av onsdagens styremøte. En eventuell konkurs kan for eksempel få store konsekvenser for opprykks- og medaljekampen i Tippeligaen, hvis laget ikke fullfører sesongen og tidligere resultater strykes.

Les også: Slik er tabellen uten Lyn

Også spillerorganisasjonen NISO følger nøye med.

- Vi er like uvisse på utfallet som alle andre. Vi håper selvfølgelig at Lyn berger. Samtidig er vi usikre på den videre prosessen hvis Lyn-styret begjærer konkurs. Det tar jo normalt litt tid å avvikle et selskap, sier konstituert NISO-leder Joachim Walltin til Nettavisen.

Hans hovedagenda er selvfølgelig spillernes rettigheter ved en eventuell konkurs.

- Vi har hatt en dialog med NFF. Hvis Lyn går konkurs, og spillerne ønsker å spille for andre klubber denne sesongen, må hver enkelt søke om dispensasjon i henhold til regelverket om en overgang utenfor overgangsvinduet. Normalt har forbundet vært restrektive, erkjenner Walltin.

PS. Onsdag skriver Aftenposten at tidligere Lyn-eier Atle Brynestad via selskapet CG Holding truer med å anmelde Lyn. Selskapet mener Lyn skylder dem 3,8 millioner fra salget av Odion Ighalo.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger