*Nettavisen* Sport.

- Vet ikke om jeg er trollmann

Foto: Terje Sundby (Glåmdalen)

Men det bør Trond Amundsen være, skal han redde KIL fra nedrykk.

05.03.10 12:12

Tippeligaens minste stall, laveste budsjett og det siste laget som ble klart for årets toppdivisjon. Eksperter levner ikke Kongsvinger noen mulighet til å overleve comebacket på øverste nivå, men i det norske fotballmiljøet hviskes det likevel at klubben kan ha hentet en liten trollmann i trener Trond Amundsen.

Les tipset: Nettavisen tipper Tippeligaen

- He he. Jeg vet ikke om jeg er noen trollmann, men jeg er i alle fall veldig bevisst på hva som skal gjøres for at vi skal ha mulighet til å overleve.

For det er kun én ting som gjelder Kongsvinger i år, og det er å skrape sammen nok poeng til at man skal få spille Tippeliga-fotball også i 2011. Lett blir det dog ikke.

- Jeg kan ikke skjønne at vi ikke tippes høyt i år, sier KIL-treneren – og skoggerler.

Ekstremferdigheter KILs nøkkel
Noe slaktoffer har han derimot ikke tenkt at laget fra de dype skogene ved svenskegrensen skal bli. Planen er nemlig å stjele poeng på en mest mulig kynisk måte.

- Det vi må være gode på er ha struktur i kamp og trening, sette sammen et lag med spillere som har ekstremferdigheter. Vi mangler fortsatt noen spillere, og leter etter de folk med fart og fysikk.

- Vi trenger kantspillere som kan drible og kontre, utnytte lange innkast fra Kim Holmen, i det hele tatt være veldig kyniske. Vi vil aldri spille ut noen lag, men skal utnytte bakrom og de muligheten vi får.

Med kun 16 utespillere i troppen (i det intervjuet foretas), og ikke alle like velkjente for dem som følger Tippeligaen, er det fortsatt et stykke fram til Amundsen og Kongsvinger er i mål. Spesielt bakover på banen innrømmer KIL-treneren at det fortsatt er noen hull.

- Det vi først og fremst mangler er noen ekstremferdigheter i motspillet vårt, vi mangler noe defensivt.

Budsjettet tilsier heller ikke at det kan handles på øverste hylle, knapt nok på de nærmeste hyllene under.

- Vi har det desidert minste budsjettet i Tippeligaen, og mye av årets budsjett må dessuten dekke underskuddet fra i fjor, minner Oslo-gutten om.

Fra Robinho til Holmen
Det ser man tydelig på overgangsfronten, hvor man for eksempel ikke hadde råd til en billig spiller som Mame Niang. Kim Holmen er sånn sett den mest profilerte spilleren som er blitt hentet til Gjemselund før årets sesong – men med en scoring på 24 Tippeliga-kamper i fjor så er heller ikke han en spiller som får det til å kile i mellomgulvet til KIL-supporterne.

Kontrasten er stor til tida da Amundsen trente spillere og spisser av en litt annen kaliber.

- Jeg trente juniorlaget til Santos for noen år siden, hvor Robinho var en av spillerne.

- Det er selvsagt kult å ha på CV-en, innrømmer den utdannede kjemiingeniøren.

Om han skal få det til å smelle på Gjemselund burde han kanskje ha hentet Robinho da han ble ledig i januar, men Amundsen er mer opptatt av å overføre de tingene han lærte da han jobbet for det brasilianske topplaget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Torgersrud, Marius

- Det var egentlig en veldig tosidig læring. De hadde en veldig fokus på hvordan de kunne hvordan de kunne utnytte ekstremferdighetene til spillere samtidig som jeg kunne bidra med å få større fokus på helheten.

- Det mest fascinerende var nøyaktigheten de hadde i treningssituasjoner i med lav intensitet, men dessverre er ikke de gjennomførbart i Kongsvinger.

- Fordel at vi dømmes ned
Brasiliansk eleganse blir det altså lite av, men Kongsvinger kan likevel redde plassen, skal man tro KIL-treneren.

- Det er klart vi kan lykkes.

- Det er en fordel at folk dømmes oss ned. Vi har lave skuldre og lite press, så håper jeg bare vi kan dra fram det lille ekstra og skape gode opplevelser.

KONGSVINGER 2010:
+ Spennende trener

+ Lite press, vil fort bli undervurdert

+ Godt hjemmelag

- Ressursfattig, ingen vinner på overgangsfronten

- Få spillere med Tippeliga-erfaring

- Altfor tynn stall

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.