*Nettavisen* Sport.

- Vet ikke om jeg tør

Foto: Egil Sande (Mediehuset Nettavisen)

Kjetil Jansrud er usikker på om han vil stille.

10.06.13 11:57

Kjetil Jansrud er så å si tilbake for fullt etter korsbåndskaden han pådro seg i VM, men han vet ikke om han kjører sesongåpningen i Sölden.

- Jeg håper å være tilbake på ski i september, men vet ikke om jeg tør stille i Sölden, dersom det skulle bli aktuelt, for det er en veldig tøff og krevende storslalåm. Men likevel skal jeg aldri si aldri. Tiden får vise hva det blir til, sier Jansrud til NTB.

Han var i sitt livs form før VM i Schladming i februar, men allerede i det første rennet, i super-G, var han uheldig, falt, røk korsbåndet i kneet og fikk spolert resten av sesongen. Nå står han på for å være 100 prosent til OL i Sotsji.

- Målet er å være ordentlig bra når vi kommer til Canada og USA i november, så det blir en viktig måned for meg i november, altså etter sesongåpningen i Sölden. Kan jeg være skikkelig med i rennene i Lake Louise og Beaver Creek, så tror jeg at det kan bli en bra sesong, forteller Jansrud.

Opp og ned
Han ble operert like etter at verdenscuprennene i Kvitfjell var over, og selv om operasjonen gikk bra, har det ikke vært noen dans på roser å bygge seg opp igjen.

- Det har gått litt opp og ned, men jevnt over bra. Det har vært bra progresjon, så jeg har vært fornøyd. Særlig den siste måneden har det vært stor framgang. Nå begynner det å ligne noe, mener Jansrud.

- Det har blitt mye spesiell trening fram til nå for å få kneet til å oppføre seg normalt igjen. Nå er jeg blitt så bra og kneet er så stabilt at i løpet av de siste tre ukene har jeg begynt å trene for å komme i god form, sier gudbrandsdølen.

Det er et stort minus for ham at han har gått glipp av mye verdifull testing av utstyr, men han kan lene seg på lagkamerat Svindal.

- Selvsagt kan jeg trekke mange fordeler og få mye hjelp av den jobben Aksel har gjort med tanke på testing av utstyr. Fordelen er at vi tenker veldig likt, har de samme ønskene og preferansene.

- Det han har gjort kan ikke erstatte min følelse. Men jeg stoler på det han gjør og sier, og det er en fordel for meg, forteller Jansrud.

I OL-rute
Dersom alt går på skinner og han kan kjøre på topp i Canada og USA i november/desember, mener han å ha kontroll fram mot OL i Sotsji.

- Jo, skjer det, da er jeg i rute mot OL, mener en optimistisk Jansrud..

– Fallet og skaden vil jeg ikke karakterisere som uflaks, men det har sammenheng med det ryggproblemet jeg har slitt med. Det har ført til at nervesignaler til musklene er blitt blokkert, og det dro jeg med meg inn i fjorårssesongen.

- Fallet fikk store konsekvenser, for det var et udramatisk fall, men jeg går ikke rundt og er bitter. Det skjedde, og da må jeg gjøre det beste ut av det, sier han.

- Hva gjør du i sommer?

- Nå blir det masse trening på meg framover. Først og fremst må jeg bli så sterk at jeg tåler den knallharde skitreningen som venter, sier Kjetil Jansrud til NTB. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.