RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vet jeg kan gå fort her

Sist oppdatert:
OBERSTDORF (TV 2 Nettavisen): En eneste gang har Hilde G. Pedersen tidligere vært på pallen på en jaktstart. Det var i Oberstdorf. Nå vil hun ha gull. Følg jaktstarten direkte fra klokken 12.30.

40-åringen går for gull lørdag. Det har hun aldri vunnet før i et individuelt VM- eller OL-renn. Formen er bra, og hun vet at hun kan prestere i de knalltøffe VM-løypene. For ett år siden gikk hun inn til 2. plass i den doble jaktstarten i Oberstdorf. Den gangen var alle de beste med, og den norske superveteranen ble kun slått av Julia Tsjepalova.

- Jeg vet jeg kan gå fort her. Det øker troen på at jeg virkelig kan lykkes her i løpet av VM, sier Pedersen til TV 2 Nettavisen.

Bedre enn før
Drømmen er et gull. Helst individuelt. Og gjerne i lørdagens renn.

- Med ett gull er jeg fornøyd. Det er selvsagt grommest om det blir et individuelt gull, men får jeg med meg ett gull hjem etter VM – så er jeg fornøyd uansett i hvilken øvelse det kommer, sier hun.

Hun var i storform under NM, og parkerte da Marit Bjørgen på den doble jaktstarten. Nå mener hun at hun er bedre enn den gangen.

- Jeg har trent bra, og det at jeg var syk rett etter NM ga meg bare mer overskudd, forklarer hun.

Outsider
Hun håper å kunne kompisgå med Marit Bjørgen i lørdagens renn. Snør det, vil de norske løperne ikke føre an på den klassiske etappen. De vil ikke slite seg ut i tet. Snør det ikke, vil de ta det som det kommer, avhengig av tempoet.

Både Bjørgen og Pedersen tror at de er i god nok form til å følge konkurrentene i fristil – selv om alle er samlet etter klassiskdelen.

Katerina Neumannova, Julia Tsjepalova, Kristina Smigun og Marit Bjørgen regnes av de fleste som de største favorittene før distansen.

Hilde G. Pedersen er outsider. Det er også Kristin Steira som vant en dobbel jaktstart i Pragelato 22. januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere