RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- VG truet Semb

(scanpix)
Sist oppdatert:
Høsten 2000 var VG lei av den norske spillestilen og bestemte seg for å ta saken i egne hender. De innkalte Nils Johan Semb til et møte og ga klar beskjed.

VG hadde en finger med i spillet da Ingvar Stadheim forsvant ut av landslagstrenerstolen i 1988 og ville benytte seg av samme taktikk med Nils Johan Semb.

Ville ha ny spillestil

Daværende leder i VG-sporten Frode Nakkim kalte inn Semb til et møte på høsten i 2000 for å gi uttrykk for hva de mente.

- Nils Johan fortalte meg om dette helt spesielle møtet, sier keepertrener Erik Thorstvedt til Dagbladet.

Og intensjonen med møtet var helt klar.

- Det kom i stand på VGs initiativ - avisen ville, slik jeg har forstått det, være helt klare på hvordan de ville jobbe med landslaget i framtiden. Og på møtet fikk Nils Johan beskjed om at VG hadde gått lei, og at de ville ta både landslaget og Nils Johan som trener hvis Norge ikke forandret spillestil, sier Thorstvedt.

Semb bekrefter

Og Semb kan bekrefte at møtet fant sted.

- Ja, det kan jeg definitivt, sier han.

Da Aftenposten først kom med disse påstandene, avfeide Nakkim dem som rent oppspinn og et vanvittig usant rykte. Etter at Thorstvedt og Semb har bekreftet dem, reagerer Norges største avis litt annerledes.

- Påstandene Erik Thorstvedt framsetter, innebærer en agenda og et journalistisk maktmisbruk ukjent for VGs ledelse og uaktuell for avisen å bedrive, sier nyhetsredaktør Hans-Christian Vadseth.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere