RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi banker dem igjen

Sist oppdatert:
Dirigent i Fredriksstad Mandssangerforening, Helge Hovland, har klokketro på en reprise av cupfinalen i 1957.

- Da banka vi Sandefjord 4-0. Det skjer søndag også, mener en skråsikker Hovland.

Sammen med resten av koret varmer han søndag opp publikum på Ullevaal med "Kongesangen" og "Ja, vi elsker" før cupfinalen sparkes i gang klokken 13.15. Før den tid har de ytret stemmeprakten for forbipasserende på Karl Johansgate og omegn i over et døgn.

Spontanopptredener
Lørdag kveld hadde de allerede gjort sitt for å sette hvite og røde farger på hovedstaden.

- Det har blitt flere spontanopptredener, fortalte Hovland, før han kjapt samlet sammen karene i koret for en demonstrasjon. Og jammen var det ikke en vise om hvordan Fredrikstad skal banke Sandefjord 4-0 undertegnede fikk høre.

- Dette er en stor helg og den skal krones med gull. Det er bra ikke bare for klubben, men for byen Fredrikstad, mener Hovland.

Inne på Rockefeller, Fredrikstad-supporternes base for helgen, møtte Nettavisen et par særdeles ivrige medlemmer av Plankehaugen. André Sahlin Johansen (19) lever nærmest et liv i eksil som student i hovedstaden. Tiden etter at bussene fra Plankebyen begynte å rulle inn i Oslo har utvilsomt vært spesielle.

Startet tidlig
- Dette er utvilsomt den beste dagen jeg har opplevd i Oslo. Lett, kommenterte Johansen da Nettavisen ville slå av en prat. Kameraten Flemming Josefsen (21) var med det første busslasset som ankom byen, og sammen jaktet de på den rette stemningen inne på Rockefeller. Og den var langt ifra vanskelig å finne.

- Jeg begynte allerede i går, og siden det har det vært jevnt inntak av pils, innrømte Johansen. Utover kvelden lovte de hæla i taket, men søndagen skal brukes på mer festing.

- Vi får et par timer på øyet, og så er det opp tidlig.

Hvordan det går under finalen vet de, som alle andre tilstede på Rockefeller lørdag, selvfølgelig hvordan det går.

- Vi vinner.

Men i motsetning til dirigent Hovland, har guttene lite tro på at de røde og hvite holder buret reint.

Vinner 3-1
- Vi slipper garantert inn mål. Det gjør vi alltid. Men Toth scorer to mål, og Hoås kommer innpå og scorer ett. Vi vinner 3-1. Kvisvik kommer i tillegg til å prøve på mye lurt, men vi er skeptiske til om han får til noe.

Hva som skjer dersom spådommen deres slår feil, ville de helst ikke prate om, men at det blir fest var det stor enighet om.

- Dessuten tappes det gulløl mandag dersom vi vinner. Det må prøvesmakes!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere