- Vi ble altfor forsiktige

Foto: JOEL SAGET (Afp/Scanpix)

Chris Froome mener Sky kunne vunnet mer i Tour de France.

Ingen kan si at Team Sky ikke hadde en fantastisk Tour de France.

Laget fikk dobbelt sammenlagt, og vant hele seks etapper. Men det er ikke nok.

Cavendish har tidligere gått ut i offentligheten og sagt at han følte seg som en plan B. Nå er det Chris Froomes tid til å snakke nedsettende om lagets taktikk.

Støtter Cavendish
- Det var noen øyeblikk der vi var altfor forsiktige, sier briten til Cycling News HD.

- Kanskje ville vi vært for grådige, dersom vi hadde vært for ambisiøse. Jeg mener vi kunne ha fått mer ut av rittet, uten at det hadde gått utover den gule trøyen.

Froome viste seg ved flere anledninger sterkere enn Wiggins opp de tøffeste bakkene, og kunne trolig hentet inn Alejandro Valverde på den 17.etappen, men måtte heller vente på sin kaptein. I tillegg fikk Cavendish lite hjelp i spurtene. «Sky brøt løftet», har Cavendish tidligere uttalt.

- Enkelte løfter til ham ble ikke oppfylt. Jeg kan føle med det, sier Froome.

- Han er en stor etappevinner og utfordrer til den grønne trøyen, og i år måtte han putte disse ambisjonene til siden for å hjelpe laget. Jeg vet at fokuset i laget var å få den gule trøyen mer enn det var å få den grønne.

Les også:- Sky brøt løftet

Gjorde jobben
Under og etter årets tour, var det mye snakk om at Wiggins og Froome var uvenner. Da hjalp det ikke at Froome holdte på å kjøre fra sin kaptein på den 11. etappen. Froome insisterer imidlertid på at han er en lagspiller.

- I sport mener man alltid at den beste skal vinne. Tingen er at sykkel også har et veldig viktig lagaspekt, noe jeg ikke tror alle helt forstår. Ved å være profesjonelle syklister, har vi et ansvar overfor laget og dets målsetting. Jeg gjorde bare jobben min under touren, og folk spurte om jeg kunne gjort mer.

Neste år virker det imidlertid til å være Froome som blir kaptein på Team Skys Tour de France-lag. Wiggins satser trolig mot Giro d’Italia, og det er svært tungt å satse på to strake treukersritt. Det fikk Froome erfare i år.

- Det er vanskelig på forhånd å si hvordan en rytter kommer ut av en Grand Tour. Jeg fant ut at det å sykle to treukersritt etter hverandre er veldig hardt under vueltaen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.