*Nettavisen* Sport.

- Vi ble latterliggjort foran våre egne fans

Foto: Bruce Bennett / AFP

Philadelphia Flyers fikk kjørt seg mot stjernene til Pittsburgh Penguins. Se video.

19.04.12 08:49

PHILADELPHIA - PITTSBURGH 3-10: Philadelphia Flyers dominerte de tre første kampene mot erkerivalen i årets sluttspill, og kunne sikre avansement til andre runde med seier natt til torsdag.

Penguins var på gyngende grunn etter usedvanlig svakt keeperspill av Marc-Andre Fleury i de første kampene, og måtte dessuten spille den fjerde kampen uten trioen Craig Adams, James Neal og Aaron Asham, som ble utestengt i henholdsvis én, én og fire kamper etter oppførselen i lagenes forrige møte.

Ledet to ganger
Det så lovende ut for Flyers da Claude Giroux satte inn 1-0 tidlig i første periode, før Pittsburgh snudde gjennom Jevgenij Malkin og Matt Niskanen. Kimmo Timonen utlignet og da Jakub Voracek ga Flyers ledelsen 3-2 mot slutten av første periode så det igjen lovende ut for hjemmelaget.

Men der stoppet det.

Sidney Crosby og Jordan Staal scoret hvert sitt mål før åpningsperioden tok slutt. I andre periode tok Penguins fullstendig over og scoret gjennom Kris Letang, Jordan Staal, Steve Sullivan, Pascal Dupuis og Staal igjen. Det stod 9-3 etter to perioder.

Jevgenij Malkin sørget for 10-3 tidlig i sisteperioden. Da hadde mange Flyers-fans for lengst forlatt Wells Fargo Center.

NHL-rekord
- Vi ble latterliggjort foran våre egne fans, sier Claude Giroux, som har scoret fem mål på disse fire kampene.

- Jeg tror gutta glemte at Pittsburgh har to av de beste spillerne i verden i laget sitt. Kanskje vi trodde det skulle bli lett foran våre egne fans. Vi er ikke fornøyde med dette, legger Giroux til.

HTML EMBED

Lagene har til sammen scoret 45 mål på fire kamper i denne serien. Det er ny rekord i NHL.

- Dette er den sykeste serien jeg noensinne har sett. Av og til har det virket som om ingen ønsker å vinne kampen. Det går fram og tilbake, man bytter mål. Vi snakker om å forsvarsspill, men så står det 4-3 etter første periode, smiler Penguins-backen Brooks Orpik.

Flere utvisninger
Flyers leder fremdeles serien og med 3-1 har de sikret seg ytterligere tre sjanser til å vinne sin fjerde kamp og avansere til andre runde. Kun tre ganger i NHL-historien har et lag gått videre etter å ha tapt de tre første kampene i en serie.

Forrige kamp mellom Philadelphia og Pittsburgh ble preget av enormt mange utvisninger. Også denne gang kom lagene opp i tresifret - med 36 utvisningsminutter for Pittsburgh og 64 for Philadelphia.

Neste kamp spilles natt til lørdag, i Pittsburgh. Philadelphia har vunnet sju av åtte kamper i Pittsburghs unge arena, Consol Energy Center.

Vancouver Canucks lå også under 0-3 i kamper i sin serie, men vant kamp nummer fire. Los Angeles Kings ble slått 3-1, men leder fremdeles 3-1 i kamper. Ottawa Senators slo New York Rangers 3-2 etter sudden death. I den serien er stillingen nå 2-2.

Her er en herlig video med noen av høydepunktene så langt i årets sluttspill:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.