RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi blir aldri kvitt Ungarn-spøkelset

Sist oppdatert:
SIDDISHALLEN (TV 2 Nettavisen): - Ungarn forfølger oss som et spøkelse, sier landslagskaptein Tommy Jacobsen etter trillerkampen i Stavanger søndag kveld.

NORGE – UNGARN 3-3: Landslagskapteinen kunne puste lettet ut etter at Patrick Thoresen satte inn 3-3-scoringen som sikret Norge videre i kvalifiseringen. Nå møter Norge Japan, Sveits og Danmark i kampen om OL-billett.

- Ungarn har blitt et slags spøkelse for oss. Vi vet godt at vi er mye bedre enn dem, men sliter likevel med å ta seieren, sier Tommy Jacobsen – og minner om kampen i B-VM i vår da Ungarn ble slått 6-5.

Spøkelse
- Også i den kampen burde vi hatt kontroll, men måtte slite. Ungarn er blitt et slags spøkelse for oss. Det blir alltid tette og spennende oppgjør mot dem, sier han.

Landslagssjef Roy Johansen går langt i å støtte sin landslagskaptein. 3-3-kampen i Stavanger søndag kveld ble nok en thriller mellom Norge og Ungarn. Gjestene tok ledelsen 3-2 like før slutt – før Patrick Thoresen utlignet kort tid etter.

- Ungarn er en av de nye nasjonene som har begynt å markere seg. De gir oss alltid kamp, til siste stund. Og det skal de ha all honnør for, sier Roy Johansen.

Szupermann reddet Ungarn
Den norske landslagssjefen – som tidligere har sett sine disipler banke Kina og Serbia med håndballsifre i den første kvalifiseringsrunden i Stavanger – trekker spesielt frem én spiller hos Ungarn som gjorde det ekstra vanskelig for Norge i søndagens kamp.

Keeper Levente Szuper. Populært kalt ”supermann” på grunn av sin solide innsats mellom stengene.

- Det er bare å bukke seg i støvet for en slik keeper. Hadde Ungarn spilt med Szuper i kampen i B-VM istedenfor Budai, tror jeg vi hadde tapt den gangen. Han gjør det veldig vanskelig for oss i kveld, og Ungarn er heldige som har en slik keeper, sier Roy Johansen.

Thoresen helten
Det er Norges helt Patrick Thoresen enig i.

- Han har jo NHL-erfaring, og er høyt og lavt i kveld, sier Thoresen.

Som var mannen bak den avgjørende 3-3-scoringen. 1620 tilskuere i Siddishallen eksploderte i jubelrus.

- Jeg ble bare så forbanna da Ungarn scoret, at jeg tenkte ”nå må vi bare frem og score”. Og det gikk jo fint, gliser Thoresen til TV 2 Nettavisen, og takker samtidig Tore Vikingstad for assisten.

- Samarbeidet med Vikingstad fungerer bedre og bedre. Det er rett og slett herlig og ha en slik spiller på laget, skryter Thoresen om rekkekameraten.

Kampfakta:

NORGE – UNGARN 3-3 (1-0, 1-2, 1-1)

Siddishallen Stavanger, 1620 bet. tilskuere

MÅL: 1-0 Tore Vikingstad (Anders Myrvold), 1-1 Marius Vaas, 2-1 Mats Hansen, 2-2 Tamas Sille, 2-3 Victor Zcelig, 3-3 Patrick Thoresen (Tore Vikingstad)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere