*Nettavisen* Sport.

- Vi blir avventende og usikkerheten sprer seg

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

Totalkollaps for Lørenskog i NM-sluttspillet.

24.03.11 22:53

STAVANGER -
LØRENSKOG 7-0:

Lørenskog hadde taket på Stavanger Oilers i semifinalen av sluttspillet da laget tok en 2-1-ledelse i kamper i best-av-sju-serien.

Romerike-laget har satset knallhardt foran denne sesongen, og blant annet hentet inn en rekke nye forsterkninger, men skuffet likevel stort i grunnserien.

- Det renner bare på
Men etter å ha slått ut rival Vålerenga i kvartfinalen av NM-sluttspillet og at på til tatt ledelsen mot Stavanger i kamper, så det absolutt lyst ut for klubben.

Tirsdag kom imidlertid laget fort ned på jorden da siddisene vant med sterke 5-2 i Lørenskogs egen ishall. Tre mål på to minutter i andre periode punkterte kampen.

Og da lagene på ny møttes i oljebyen torsdag kveld skulle vondt bli verre for Knut Jørgen Stubdals menn. Stavanger ga seg nemlig ikke før det sto 7-0 i målprotokollen.

- Vi starter bra, men får to imot. Deretter får vi muligheten i fem mot tre, men tar ikke vare på sjansen. Så gjør vi en feil, også renner det bare på, sier Lørenskog Lars Erik Spets til Nettavisen.

- Vi har spilt mye dårligere i de to siste kampene. Samspillet fra da vi lyktes bra tidligere i sluttspillet har manglet. Det må vi ta tak i til neste kamp, sier Spets.

- Henger ikke sammen
Eirik Grafsrønningen, Snorre Hallem og Marius Trygg sendte Oilers 3-0 foran i løpet av første perioden, og de samme sifrene ble gjentatt i midtperioden.

Denne gangen var det Christian Dahl Andersen, Martin Strandfeldt og Teemu Virtala som sto for scoringene. I sluttperioden fastsatte Patrick Åslund resultatet til 7-0.

- Hva gikk galt i dag, Spets?

- Vi henger ikke sammen og går for mye fram en og en. Vi blir rett og slett litt avventende. Det sprer seg i laget og fører til usikkerhet, forklarer trønderen.

- Men det er selvfølgelig en blanding av at vi har vært dårlige og Stavanger har vært gode. Det har vært veldig effektive de to siste kampene, fortsetter han.

- Er frustrerende
Totalt har Lørenskog sluppet inn 12 mål på de to siste sluttspillkampene, mens laget kun har scoret to ganger.

- Det er frustrerende når målene renner inn slik, men det er vi ferdig med nå. Vi må bare glemme dette og spille samlet i neste match, sier Spets.

- Hvordan skal dere motivere dere for å slå tilbake i neste kamp?

- Først og fremst er vi kjempesugne på å vise at de to siste kampene har vært dårlig av oss. Men vi skal motivere oss på vanlig måte. Vi vet hva som skal til, og jeg tror vi kan ta dem hjemme.

Skulle Lørenskog slå tilbake og gå seirende ut av den neste duellen som spilles lørdag, vil det hele bli avgjort i kamp syv i Stavanger.

Spets frykter ikke bortebane i en så viktig kamp.

- Det er selvsagt fordel for dem med hjemmebane, men vi har vunnet der tidligere. I en slik avgjørende kamp der begge lag er desperate etter seier kan alt skje, sier han.

Sparta greit til finale
I torsdagens andre semifinale hadde Sparta Sarpsborg muligheten til å kvalifisere seg til finalen med en ny seier over Lillehammer.

Og det gikk veien for iskrigerne fra Østfold. Laget ledet 3-1 i kamper før torsdagens oppgjør på egen is, og ett mål i hver av de tre periodene sikret seier i best-av-sju-serien.

Dion Knelsen, Jonas Solberg Andersen og Robin Dahlström scoret målene for sarpingene.

Dermed har Lenny Erikssons gutter muligheten til å vinne både GET-ligaen og sluttspillet denne sesongen. Sparta tok nemlig hjem gullet på suverent vis i grunnserien.

I finalen venter altså enten Stavanger Oilers eller Lørenskog. Den andre semifinalen kan bli avgjort allerede lørdag, da de to lagene møtes til ny dyst i Lørenskog ishall.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.