RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi blir et topplag

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Til tross for at Fredrikstad tapte for niende gang på rad mot Moss, tror FFK-trener Anders Grönhagen at laget blir et topplag i årets Tippeliga.

FREDRIKSTAD (Nettavisen) FREDRIKSTAD-MOSS 1-3:

- Blir vi skadefrie på nøkkelspillere, vil vi helt klart være gode nok for å være i toppen, mener Anders Grönhagen.

I dag så han laget sitt tape for niende gang på rad mot et effektivt og aggressivt mosselag.

Utfordring
- Vi er ikke gode nok i dag. Vi føler ikke med i timen. I enkelte perioder vinner Moss hver eneste duell og det er ikke godt nok, forteller han.

- Kampen er skuffende for vår del. Vi må bli bedre på å komme oss inn i kampen igjen selv om vi får et mål imot tidlig. Det vil bli en utfordring for oss i år, i tillegg til å bli bedre på bortebane.

Klar for seriestart
Publikum ble i dag vitne til et rufsete forsvar hos hjemmelaget, men trener Anders Grönhagen er ikke bekymret foran seriestart.

- Selv om vi gjør en dårlig kamp i dag føler jeg vi er godt forberedt i forhold til seriestarten mot Brann. Vi har prestert godt i hele vinter, og jeg er fornøyd med måten laget har spilt i år. Vi er klare, og vi kommer til å gjøre det bra i år.

Fredrikstad manglet en rekke spillere i mandagens kamp. Både Tarik Elyounoussi og Lasse Staw var på landslagssamling og Raymond Kvisvik og Raio Piiroja var heller ikke med.

- Det er klart vi savner et vist preg av dem som ikke var med i dag, men det betyr ikke at de som spiller skal gjøre det dårlig. Vi er ikke bedre enn det laget vi stiller, forteller Grönhagen som legger til at det ikke er noen krise selv om de ikke har handlet inn en erstatter for Rami Shaaban.

Tror på Fredrikstad
Moss FKs trener Geir Bakke mener det ikke skal mye til for at Fredrikstad viser at de er bedre enn det de viste i dagens kamp.

- De viser i perioder kjempegodt spill, men det er ofte småfeil som ødelegger. Det skal svært lite til for at Fredrikstad spiller veldig godt, forteller han.

- I dag var det vi som hadde dagen, og viste at vi var mer aggressive enn Fredrikstad. I tillegg til å være kjempe giftige foran mål, legger han til

Treneren håper at laget hans møter Fredrikstad i eliteserien neste år istedenfor treningskamp før sesongen.

- Vi går for opprykk i år, så jeg både håper og tror at vi skal klare det.

Moss tok ledelsen
Fredrikstad viste tidlig at de ville ha overtaket i rivalkampen mot Moss FK. Allikevel var det Moss som tok ledelsen, ni minutter ut i omgangen av tidligere Stabæk-spiller Branimir Poljac, etter noe rufsete forsvarsarbeid av hjemmelaget.

Etter målet viste bortelaget at de hadde et godt defensivt grep på kampen, og slapp Fredrikstad lite til.

Da klokka slo 25 minutter ble det blåst straffe til Moss FK, nok en gang etter rufsete forsvarsjobb hos hjemmelaget, men Erik Bråthen reddet straffen fra Bjørnar Johannessen.

Feste grep
Mot slutten av omgangen fikk Fredrikstad festet et grep på kampen, og fem minutter før pause rundlurte hjemmelagets Brian West, Martin Thømt Jensen på høyresiden, og fikk slått et perfekt innlegg foran mål, men headingen gikk like over.

Moss gikk til pause med 1-0.

Et halvt minutt etter avspark fikk Bjørnar Johannessen stå helt alene etter en dårlig klarering, dempet ballen på brystet og klinket den like under krysset. 2-0 til Moss.

Tankevekker
Dette så ut som å bli en tankevekker for hjemmelaget, som våknet etter 2-0 målet, og viste frem flere gode kombinasjoner. Men et godt forsvar av bortelaget hindret ballen å komme i mål.

Etter å ha hatt overtaket i en periode var det igjen Moss som fant nettmaskene. Denne gangen var det fjorårets toppscorer i første divisjon, Kenneth Kvalheim, som puttet ballen i mål, etter å stått umarkert på bakerste stolpe.

Fredrikstad fikk redusert etter 70 minutter på straffe av Wehrman, og satset offensivt de siste tjue minuttene uten at det ga uttelling.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere