*Nettavisen* Sport.

- Vi blir for pysete

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Markus Henriksen opplever sine tøffeste dager som RBK-spiller.

20.05.11 12:40

START - ROSENBORG 1-1: KRISTIANSAND (Nettavisen)

Hadde man før sesongen tippet at Rosenborg skulle stå med åtte poeng og ligge på en 11. plass etter åtte kamper, hadde man blitt ledd av og slaktet som fotballekspert.

Nå er det et faktum, og trønderne har alt annet enn imponert, når snart en tredjedel av Tippeligaen er ferdigspilt.

Mot Start skulle trønderne hevne det sure 16.mai-tapet mot Haugesund, men status etter kampslutt er ett poeng og to tafatte målsjanser på 90 minutter.

Tøft
RBKs vidunderbarn Markus Henriksen opplever motgang for første gang i karrieren på Lerkendal.

- Det er tøffere enn det jeg er vant til, og i de årene jeg har vært her har det gått på skinner. Det er nå vi kan vise hva vi er laget av, og det eneste vi kan gjøre er å ta tre poeng i neste kamp, forteller Henriksen til Nettavisen.

I fjor scoret han syv tippeligamål. I år har han, i likhet med alle de andre midtbanespillerne på Rosenborg, ikke scoret et eneste mål.

- Midtbanespillere skal score mål, men for min egen del spiller jeg i en helt annen posisjon enn jeg gjorde i fjor. Vi midtbanespillere er uansett nødt til å begynne å score flere mål, innrømmer Henriksen.

Trives best offensivt
For unggutten har i år spilt defensiv midtbane – en posisjon Rosenborg hadde Anthony Annan til å ta seg av i fjor. Henriksen er den foreløpige erstatteren.

Han innrømmer at han helst vil spille i posisjonen som gjorde ham til landslagsspiller under fjorårets sesong.

- Ja, såklart, jeg liker jo å være med offensivt og komme i skuddposisjon, men jeg synes det er flott å spille defensiv midtbane også, påpeker Henriksen diplomatisk.

RBK-sjef Jan Jönsson er fullstendig klar over at ingen av midtbanespillerne hans har funnet nettmaskene denne sesongen, og har vurdert å flytte Henriksen tilbake til den posisjonen der han scoret syv mål i fjor, for å bøte på problemet.

- Ja, vi har ofte vurdert det. Vi vil samtidig ha en balansespiller bakover på midtbanen, og Markus har kvaliteter begge veier, sier Jönsson, som nå jakter etter en defensiv midtbanespiller slik at Henriksen kan spille lenger opp i banen.

- Den spilleren søkte vi etter med en gang Anthony (Annan) forsvant, uten å finne den rette. Da må vi jobbe videre med det vi har, og Markus er kanskje den som bekler den defensive midtbanerollen aller best, sier Jönsson.

- Pysete
Han kunne se laget sitt miste ledelsen de hadde mot Start på Sør Arena. Trønderne senket seg lavt i banen, og lot Start valse over dem helt til sørlendingene fikk utligningen de var på jakt etter.

Markus Henriksen mener det skyldes høye skuldre hos de ellers seierssikre og selvsikre Rosenborg-spillerne.

- Vi blir for pysete og redde for å miste de tre poengene, men det ender opp med at vi gjør nettopp det, fordi vi blir redde. Det må vi jobbe med. Derfor er det greit med poengdeling mot Start, avslutter Markus Henriksen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag