*Nettavisen* Sport.

- Vi blir straffet for gamle synder

Lars Petter Nordhaug er i villrede om fremtiden etter sjokket i Rabobank.

19.10.12 12:09

Tidligere i sommer signerte Lars Petter Nordhaug med Rabobank. Etter flere gode sesonger i Team Sky følte nordmannen at det var på tide å prøve lykken i et lag hvor det ble lettere å få kjøre for egne sjanser.

Valget falt på veletablerte Rabobank, et lag med dype tradisjoner og tilsynelatende en lys fremtid.

- Rabobank kom først på banen. Jeg har hatt en veldig god dialog med de. De har vært veldig interesserte og hatt en god plan for meg videre. Det er et lag hvor jeg kan passe inn og få en god rolle, sa syklisten fra Nøtterøy til procycling.no da avtalen ble offenntliggjort.

Bakgrunn:Rabobank kutter ut sykling

- Utrolig kjedelig
Det smalt derfor ned som en bombe fredag at det nederlandske laget valger å trekke seg fra sporten 31. desember i år.

- Noe av grunnen til at jeg valgte nettopp dette laget var at de hadde så lyse framtidsutsikter. Når du bytter lag og er happy med valget er det utrolig kjedelig at dette skal skje, forteller den norske klatreren til procycling.no og innrømmer at dette er verst tenkelige scenario.

Nordmannen er ikke den eneste som reagerer. Stjernesyklist Robert Gesink ble svært overrasket da han fikk beskjeden.

- Det er et slag i trynet, uttrykte sammenlagtstjernen til cyclingnews.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

På en pressekonferanse i Utrecht meddelte sponsoren at de skal ære syklistenes kontrakter, men at Rabobank-logoene og fargene forsvinner fra drakten. Sponsoren som har spyttet penger inn sykkelsporten i alt fra barneidrett til profflaget fortsetter samarbeidet med det nederlandske forbundet, men tar altså avstand fra sitt eget profflag.

Om fremtiden til nordmannen er på laget som nå vokser ut fra det nåværende Rabobank-laget, som må ut å jakte ny sponsor umiddelbart, eller et annet kan ikke den tidligere Team Sky-syklisten gi noe godt svar på.

- Det er for tidlig å si noe om nå. Jeg må ta en prat med Birger (Hungerholdt), min manager, før jeg kan si noe sikkert om det.

TV2 melder at Kurt Asle Arvesen vil gjøre alt han kan for at nordmannen skal få en snarlig retur til Team Sky, laget han i utgangspunktet forlot til fordel for Rabobank.

USADA-rapport for mye å svelge
Grunnen til at Rabobank trekker seg ut av sporten, 17 år etter at de gikk inn i den, er USADA-rapporten som ble sluppet forrige uke. Der ble det massive dopingapparatet i US Postal avslørt, samtidig som Levi Leipheimer innrømmet å ha fortsatt å dope seg da han byttet over til Rabobank i 2002. I tillegg kom meldingen torsdag om at det ble åpnet dopingsak mot lagets spanjol Carlos Barredo, på bakgrunn av hans blodpass.

Avsløringene USADA kom med vitner om systematisk doping, utstrakt bruk av umoralske leger og til og med muligheter til å bestikke ledelsen i UCI.

Selv om det hele strekker seg nesten et tiår tilbake i tid, føler altså Rabobank at det er for alvorlig til at man kan se gjennom fingrene med det.

Sponsoren, som har lagt 15 millioner euro i laget årlig, har nå gitt opp troen på at sporten kan fikse opp i dopingproblemene. Det gjør at Nordhaug og hans lagkamerater må bøte for gamle synder.

- Vi som er i laget nå er en ny generasjon og det er vi som blir straffet, avslutter en skuffet Nordhaug.

PS: Rabobank-laget har selv vært sentrum for dopingfokuset ved en rekke anledninger, blant annet da Michael Rasmussen måtte forlate Tour de France ikledd den gule ledertrøyen i 2007-utgaven av Tour de France. Den gangen forble sponsoren lojal mot laget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.