*Nettavisen* Sport.

- Vi bød 2,5 millioner kroner

Foto: Scanpix/Trond Reidar Teigen

Slik forklarer Rosenborg sin rolle i kampen om Veigar Páll Gunnarssons signatur.

09.11.11 16:37

Etter at TV2 avslørte at Rosenborg skal ha vært i forhandlinger med Stabæk om en lignende avtale som den som ble inngått med Vålerenga har nå RBK kommet med sin versjon av saken.

Rosenborg ønsket å kjøpe Veigar Pall Gunnarson. Vi bød 2,5 millioner for ham (pluss bonus etter x-antall kamper, CL etc.). Stabæk ville ikke selge i forhold til vårt tilbud. Andre modeller ble diskutert uten at vi ble enige. Stabæk forslo så en pakkeavtale med Johan Andersson og VPG. Denne var vi interesserte i, skriver RBK i en pressemelding på sine nettsider.

Trønderne fikk diskutert seg frem til et nytt samlet bud for de to spillerne, men Stabæk satte selv prislapp hver av dem.

Vi diskuterte oss fram til en samlet sum på 5,25 millioner kroner. Stabæk ville ha prisen på VPG satt til 1 million og Johan Anderson til 4,25 millioner kroner. Vi ga et bud på dette med vanlige forbehold.

De mener også at TV2 sin fremstilling av at det er Erik Hoftun som har styrt forhandlingene alene er helt feil.

Vi registrerer at det skapes inntrykk av at vår sportslige leder kjørte den forannevnte overgangen som et sololøp. Det er ikke korrekt. Alle overganger i Rosenborg skal godkjennes av klubbens styre. Aktive forhandlinger orienteres det om fortløpende, så også her.

Rosenborg skriver også at Stabæks siste bud aldri ble diskutert av styret før Páll Gunnarsson ble solgt til Vålerenga.

Den siste pakkeløsningen fikk aldri en realitetsbehandling i styret. Stabæk solgte VPG til VIF.

Vi gjentar at vi har sendt all relevant informasjon til Påtalenemda. Så lenge saken er under behandling av doms- og sanksjonsutvalget vil vi ikke gi ytterligere kommentarer.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.