RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi bør få sendt søknaden før Colombia

Foto: Hommedal, Marit (NTB)
Sist oppdatert:
Sykkelpresidenten håper fortsatt på VM i Bergen i 2017.

Tiden begynner å renne ut for Norges muligheter til å arrangere sykkel-VM i 2017.

President i Norges Cyckleforbund (NC), Harald Tidemann Hansen, hadde håpet å finne arrangementet som egen post på Solberg-regjeringens statsbudsjett fredag formiddag. VM i Bergen ble imidlertid ikke nevnt.

Sammen med Bergen kommune og Norges Idrettsforbund har NC søkt om 40 millioner i statsstøtte for å realisere et verdensmesterskap på norsk jord.

- Vi er avhengige av et klart signal fra myndighetene i løpet av neste uke dersom vi skal få ferdigstilt søknaden vår, sier Tiedemann Hansen til VGppss fredag.

Fristen for å levere søknad til Det internasjonale sykkelforbundet går ut ved nyttår. Samtidig har Colombia meldt sin interesse om å søke – det også i 2017. Belgia har også meldt interesse, men ifølge VG har Tidemann Hansen en avtale med Belgia om ikke å søke samme år.

- Jeg er ikke bekymret for Belgia. Men vi bør få sendt søknaden vår før Colombia sender sin. Det gir et klart signal, også til Colombia, om at vi ønsker dette mesterskapet, sier sykkelpresidenten.

En UCI-talsmann bekrefter overfor procycling.no at Colombia ennå ikke har levert sin søknad.

- Vi har ikke mottatt noen dokumenter eller noen offisiell søknad fra Colombia, melder UCI overfor procycling.no fredag.

Les også: Nærmer seg skjebnedag for norsk VM-drøm

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere