RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi ødelegger Messi

Foto: Javier Cebollada (EPA)
Sist oppdatert:
De har verdens beste fotballspiller på laget. Likevel er det ingen i Argentina som trykker Lionel Messi til sitt bryst.

De siste årene når det har vært snakk om hvem som er den beste spilleren i verden, har det som regel vært nok å spørre seg om det finnes noen spillere som har vært bedre enn Lionel Messi.

Barcelona-spilleren er blitt selve lista for alle andre som ønsker å være verdens beste. Og også i årets sesong har den lille argentineren vært stor for Barcelona, og har puttet jevnt og trutt.

Men til tross for at Messi har en høy stjerne blant de aller fleste fotballfans, sliter han betraktelig mer med populariteten i hjemlandet Argentina, skriver The Guardian.

Og med verdensmesterskapet i Sør-Afrika rett rundt hjørnet lover ikke det bra for et tittelhungrig argentinsk folk.

- Katalaneren
Det er mange grunner til at det er blitt slik, men den viktigste årsaken er at Messi aldri har spilt fotball i hjemlandet. 22-åringen reiste til Barcelona som 13-åring og har tilbrakt alle de viktigste årene i karrieren i Spania.

Dette har fått argentinerne til å tro at Messis hjerte ligger nærmere Spania og den katalonske hovedstaden. Ja, så kaller de også Messi for «Katalaneren».

At Messi heller ikke har prestert særlig godt for landslaget den siste tiden hjelper ikke særlig på det heller. Men flere journalister mener at den viktigste årsaken til ballmagikerens upopularitet i hjemlandet skyldes at han ikke setter stor nok pris på sine røtter i Argentina.

- Verdens beste fotballspiller er en argentiner som i sitt eget hjemland har færre supportere enn en dommer, skriver Claudio Mauri i La Nación.

- Alle spillerne har fans i Argenting, utenom Messi, som forlot landet til fordel for Barcelona for å oppnå drømmen han ikke kunne realisere i sitt eget hjemland, fortsetter Mauri.

Kritikken mot Messi er så sterk, at selv ikke gode prestasjoner med flagget på brystet ville hjulpet. Det hevder i alle fall Mauri.

- Messi kunne kvittet seg med dette vedhenget dersom han hadde returnert til Argentina i seks måneder og spilt fotball her. Ved å proklamere sin glede over å spille i hjemlandet og å være tilbake ved røttene sine, kunne han økt sin popularitet.

- Føler seg spansk
Kommentaren i La Nación fikk Messis far til å reagere.

- Det som har skjedd med han på landslaget, kan skje hvem som helst. Det kan løses gjennom arbeid. Kanskje behandles han annerledes i Europa, her bryter vi han bare ned, sier far Messi.

Og Messis opphav får støtte fra en annen journalist, Hernán Claus i Olé.

- Messi har grunn til å føle seg urettferdig behandlet, fordi kritikken dreier seg ikke bare om prestasjonene på landslaget. Han blir anklaget for å ikke kunne nasjonalsangen, for å føle seg spansk og for at han ikke elsker trøya. Vi kunne bygd opp en stjerne, men i stedet ødelegger vi han, sier Claus.

- Argentina har et problem
Kollegaen hans Adrian Piedrabuena mener problemet like mye ligger hos landslagssjefen Diego Maradona og laget. Messi blir skadelidende fordi han spiller på et lag som underpresterer og som ikke vet å benytte seg av kvalitetene hans.

- Etter fire år på landslaget er det bare når Juan Riquelme har spilt at Messi har kommet til sin rett. Det er ikke hans feil at han blir sammenlignet med Diego Maradona eller at laget ikke spiller opp mot sitt potensial.

Og dersom Maradona og Argentina ikke klarer å utnytte det faktum at de har verdens kanskje aller beste spiller på laget, så vil de få store problemer med å hevde seg i verdensmesterskapet denne sommeren.

Den påstanden er i alle fall tidligere Real Madrid-trener Bernd Schuster enig i.

- Argentina har et problem dersom de ikke får Messi til å prestere. Det er laget som må tilpasse seg han, sier Schuster til Marca.

Og samtidig som Messi sliter med å få aksept i hjemlandet, er det onde tunger som hevder at det er landslagssjef Maradona som gjør at Barcelonas lille magiker ikke finner seg til rette på landslaget. Disse hevder at landslagssjefen har tenkt å gjøre alt han kan for å beholde sitt ettermæle som tidenes beste fotballspiller, både i Argentina og i verden.

Men uansett hva de sier i Argentina, er de ikke i tvil i resten av verden. Lionel Messi er en av verdens beste fotballspillere og en magiker på banen. Skulle han ikke få muligheten til å vise sitt beste i Sør-Afrika er det nok mange fans som blir skuffet.

Om enn ikke argentinske fans.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere