*Nettavisen* Sport.

- Vi er avhengig av talentene

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Molde nedsablet Fredrikstad. Kaptein Daniel Berg Hestad gir de lokale 20-åringene Øyvind Gram og Knut Olav Rindarøy mye av æren.

13.05.06 22:48

MOLDE - FREDRIKSTAD 4-0:

AKER STADION (TV2 Nettavisen): - Dette har jo nærmest vært helt fraværende de siste årene, og som lag er vi helt avhengig av at unge, lokale spillere begynner å vise seg frem. Potensialet er jo der, vi må bare passe på så det ikke forsvinner. Både Knut Olav Rindarøy og Øyvind Gram sto på og jobbet hardt i dag, de hadde mange fine involveringer begge to. De hadde fokus på å spille enkelt fra start, men viste seg mer og mer frem utover i kampen, sier Molde-kapteinen til TV 2 Nettavisen.

Nervøs før kampen
Unge Øyvind Gram fikk sjansen fra start mot Fredrikstad etter å ha markert seg i cupkampen mot Surnadal sist onsdag. Og han han takket for tilliten med storspill i sin ønskeposisjon på sentral midtbane.

- Jeg var litt nervøs før kampen, men det ga seg da jeg kom utpå der. Jeg synes det gikk ganske bra i dag, men jeg burde ha scoret også, det var bare det som manglet, sier en tross alt fornøyd Gram, som var farlig frampå ved flere anledninger mot slutten av kampen, blant annet med et skudd i stanga.

Øyvind Gram har vært skadet tidligere i år, men synes det har begynt å gå hans vei i det siste.

- Jeg føler at det har løsnet skikkelig nå for mitt vedkommende. Men hele laget er på gang igjen, det var utrolig artig å spille i dag, forteller han.

Trener Arild Stavrum forteller at han ikke så opptatt av spillernes alder.

- Alder er uvesentlig, jeg er ikke redd for å bruke de unge spillerne våre. Det de mangler i erfaring tar de igjen i pågangsmot. Og Øyvind spiller strålende i dag, skryter han.

Har pratet sammen
Daniel Berg Hestad mener at forklaringen på utklassingen av Fredrikstad er en helt annen innstilling i laget enn tidligere.

- Vi samlet laget og fikk pratet sammen før denne kampen. Vi ble enige om å tørre å spille mer variert og bruke kantene i større grad enn tidligere, og det viste seg å fungere meget bra, både Stian Ohr og jeg selv fikk mye å gjøre, sier Berg Hestad, som begynner å finne seg til rette på venstrekanten.

- Det var en helt annen innstilling i laget i dag, vi har proffe spillere som ville skjerpe seg og vise at de kan bedre enn i den dårlige kampen mot Viking, og det klarte de da også, vi dominerer totalt mot et Fredrikstad-lag som rundspilte Vålerenga sist helg, slår Arild Stavrum fast.

- Verste jeg har sett
Knut Torbjørn Eggen var meget oppgitt over laget sitt etter kampen.

- Dette er noe av det verste jeg har sett, Molde angrep oss overalt i dag, de tok oss på fysikken, teknikken og i og for seg på farten også. Vi var rett og slett langt unna ballen i alle situasjoner, mot Vålerenga sist helg var det omvendt. Og vi gir rett og slett bort dødballer, jeg savner litt mer smartness og profesjonalitet der. Hele laget spiller under pari i denne kampen, er konklusjonen til en meget misfornøyd Fredrikstad-trener.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag