RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi er bedre enn Rosenborg

Foto: Scanpix/Lise Åserud
LSK-keeper Sead Ramovic fyrer opp stemningen før søndagens klassiker på Åråsen.

LILLESTRØM (Nettavisen): Søndag kveld spilles en klassiker i norsk fotball, når Rosenborg gjester Åråsen for å møte Lillestrøm - en kamp begge lags supportere hater å tape.

Lillestrøm fikk ikke en drømmestart på sesongen, og spilte 0-0 borte mot nyopprykkede Hønefoss i første serierunde. Rosenborg startet sesongen godt, og slo Brann 3-1 på Lerkendal.

Likevel er stemningen høy og forventningene store på Romerike før bataljen mellom to storheter. Lillestrøms nye høyreback Jesper Westerberg gleder seg til å spille sin første klassiker i norsk sammenheng.

- Det føles fantastisk, og kommer til å bli «jättekul», sier Westerberg til Nettavisen.

- Noe spesielt
Han har fått klar beskjed fra lagkameratene om at kampen er mer enn en vanlig kamp.

- Jeg har snakket litt med Johan (Andersson), og han ba meg være forberedt på noe spesielt. Det blir spennende å være med, sier han.

Sead Ramovic har spilt mot Rosenborg flere ganger, men aldri for Lillestrøm. Han ser på søndagens kamp som et helt vanlig tippeligaoppgjør.

- Jeg synes ikke det er en stor kamp, det er en helt vanlig kamp. Man får ikke flere poeng mot Rosenborg enn man gjør mot andre lag, sier Ramovic til Nettavisen.

Keeperen er likevel klar over at det kommer til å bli en helt annen ramme rundt kampen enn det han opplevde mot Hønefoss i serieåpningen.

- Ja, men det er slike ting som er gøy, og det er dette vi lever for. Jeg gleder meg til kampen, sier Ramovic.

- Bedre enn Rosenborg
Han er klar over at Rosenborg har et godt tak på Lillestrøm, og gultrøyene har ikke vunnet mot Rosenborg på syv forsøk i serie og cup. Ramovic mener likevel at Lillestrøm ikke har noen grunn til å frykte trønderne.

- Hvis man sammenligner Rosenborg og Lillestrøm, spiller for spiller, er vi bedre. Men vi må spille sammen som lag, da kan vi slå alle lagene i Tippeligaen, sier han selvsikkert.

Han understreker samtidig at han respekt for Rosenborgs spillere.

- De har mange spillere som er av høy klasse, men det har vi, også. Det blir en tøff kamp og en fin test for oss, sier Ramovic.

LSK-trener Magnus Haglund vet godt at kampene mot Rosenborg betyr ekstra mye for Kanarifansen.

- Ja, jeg fikk beskjed med en gang om at Rosenborg og Vålerenga er de viktigste lagene å slå. Det gjør meg ekstra tent, sier Haglund til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet):

- Slipper inn mye mål
Han snakker med Nettavisen etter en trening, og LSK-sjefen fikk se en spillergruppe som virket konsentrerte og tente på å bokføre seriens første trepoenger. Haglund spår en spennende kamp på søndag.

- Jeg tror det blir en bra kamp, med to lag som ønsker å spille fotball. Det blir veldig interessant, og Rosenborg har vært varierende i sine prestasjoner. De tapte 0-4 mot Viking, men vant mot Brann. De slipper inn en del mål, og jeg tror vi kommer til å skape en del sjanser mot dem, sier Haglund.

LSK-sjefen nevnte ved flere anledninger Steffen Iversens navn under fredagens trening, og er klar over at en av nøklene til seier ligger i å stoppe den hodesterke trønderen.

- Han er dyktig, ikke minst når innlegget kommer. Han er bra i boksen, og bra til å ta imot oppspill. Vi skal håndtere ham, men de har mange som må håndteres, sier Haglund og smiler, vel vitende om at Rosenborg har et luksusproblem fremover på banen.

Kampen blir også en anledning for Haglund til å hilse på kamerat og Rosenborg-trener Jan Jönsson.

- Jeg kjenner Janne godt, og vi er fra samme by (Halmstad), sier Haglund.

Så gjenstår det å se om vennskapet står like sterkt etter at klassikeren Lillestrøm mot Rosenborg er ferdigspilt. Det er bare å begynne å glede seg.

PS: LSKs nyervervelse Luke Rodgers starter trolig på benken mot Rosenborg. Fredrik Stoor er ikke skadefri, og er ikke i troppen mot sin gamle klubb.

Kampstart er 20.00, følg dramatikken i vårt livesenter NAlive.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere