- Vi er bedre trent

Foto: (FOTO: GORM KALLESTAD/SCANPIX)

Per-Mathias Høgmo har testet RBK-spillernes kondis. Resultatene er oppløftende.

04.04.06 06:53

- Vi er bedre trent enn vi var i fjor. Spillerne er bedre fysisk rustet, konstaterer Høgmo.

Ikke overraskende kom lystløperne på midtbanen best ut av O2-testen. Jan Gunnar Solli, Roar Strand og Per Ciljan Skjelbred har alle et oksygenopptak på oppunder 70. Det samme har arbeidsjernet Frode Johnsen.

- Både Frode og Jan Gunnar satte personlige rekorder i O2-testen. Veldig oppløftende, fastslår Per Mathias Høgmo overfor TV 2 Nettavisen.

RBK-treneren er imidlertid snar til å understreke at han ikke overtok en spillerstall i fysisk forfall, slik mange eksperter ville ha det til i fjor sommer.

Fysisk trener
- I fjor var Rosenborg veldig plaget av skader. Det får konsekvenser i forhold til spillernes fysiske form, poengterer Høgmo.

Derfor har nettopp skadeforebygging vært et nøkkelord siden han kom inn dørene i RBK-brakka i august.

- Det viktigste for å komme i god form, er å ha kontinuitet i treningsarbeidet, poengterer Siri Marte Hollekim. Hun starter i jobben som fysisk trener i Rosenborg 1. januar. Hovedoppgaven er å holde spillerne skadefrie – og i god form.

Totalpakke
I løpet av våren åpner Rosenborg eget testlab på Lerkendal. Der skal spillernes formutvikling overvåkes i detalj.

- Vi har satt opp kollektive og ikke minst individuelle mål. Utholdenhet er viktig i moderne fotball. Samtidig er det viktig å huske at oksygenopptaket i seg selv ikke sier alt om en spillers fysiske kapasitet. I fotball handler det om andre ting også. Det er en totalpakke som må være bra, poengterer Hollekim.

Den fysiske treneren innrømmer at de første månedene som tippeligatreneren har bydd på overraskelser – de aller fleste med positivt fortegn.

Hadde fordommer
- Jeg er imponert, både over nivået og av spillernes holdninger. På forhånd hadde jeg kanskje et inntrykk av at fotballspillere ikke tok dette helt på alvor, men i ettertid er det bare å si «shame on me» for min forutinntatthet, medgir Hollekim.

- Hva er ditt viktigste bidrag?

- Å skape motivasjon og å veilede. Det er viktig å gi spillerne en begrunnelse for å ta den fysiske treningen på alvor.

Søndag får Lillestrøm merke hvor langt Hollekim har kommet med RBK-gutta.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag