RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

- Vi er blitt et fryktet hjemmelag

Sist oppdatert:
Brann-trener Mons Ivar Mjelde advarer Vålerenga før lørdagens storkamp på Brann Stadion.

NYMARK (TV 2 Nettavisen): Brann har denne sesongen slitt på bortebane, men på hjemmebane har spillet vært av et helt annet kaliber.

Blant annet er medaljekandidatene Lillestrøm banket 6-2 og Rosenborg 4-1. På syv hjemmekamper sier Branns statistikk fem seire, én uavgjort og ett tap - og imponerende 19-6 i målforskjell.

Men på fremmed gress står laget med kun to seire, to uavgjorte og tre tap. Målforskjellen er 10-11.

- Vi har lykkes i å gjøre Brann Stadion til en fryktet hjemmearena. Det er vi svært tilfreds med. Utfordringen vår nå blir å levere like bra spill på bortebane, forteller Mons Ivar Mjelde til TV 2 Nettavisen.

- En helt vanlig kamp
Lørdag kveld står gullkandidat Vålerenga på motsatt banehalvdel foran et utsolgt Brann Stadion.

Mjelde mener imidlertid at oppgjøret mot Oslo-klubben er en «helt vanlig kamp».

- Det spilles om tre poeng, uansett hvem motstanderen er. Vi fokuserer aldri på motstanderen, men på å vinne kamper. Vi går alltid ut med en offensiv innstilling, og mot Enga skal vi reise oss fra den begredelige bortekampen vi hadde mot Molde. Da var det nemlig feriefotball, forklarer Brann-treneren.

- Men blir ikke denne kampen avgjørende i medaljekampen?

- Alle kamper blir avgjørende i medaljekampen. Både kampen mot Vålerenga og kampene etter den, svarer Mjelde bestemt.

- Ikke hets Flo
Brann-treneren har fått med seg den siste ukes skriverier om Tore André Flos gjensyn med Brann-fansen.

Flo forlot Brann på kontroversielt vis i 1997, men Mjelde håper ikke at fansen kommer til å hetse den nybakte VIF-spissen under lørdagens kamp.

- Jeg synes ikke noe om at Brann-fansen skal hetse Flo. De bør heller støtte laget og heie oss frem. Flo er en hyggelig fyr som har gjort mye bra for Brann tidligere, mener Mjelde.

Martin Andresen er ute med skade i to-tre uker, men det fokuserer ikke Mjelde på. Han mener han har mer enn gode nok spillere å velge mellom mot Vålerenga.

- De spillerne jeg har til rådighet, er mer enn gode nok. Jeg fokuserer kun på de spillerne jeg har tilgjengelige og at de som er skadet skal bli friskest raskest mulig, hevder Brann-treneren.

Må vente på debut
Michael Helgebe ble nylig klar for Brann, men Mjelde kan bekrefte at den ghanesiske vingen ikke får sin debut mot Vålerenga.

- Han trenger litt mer tid på seg. Dessuten er jeg ikke sikker på om spillertillatelsen er i orden ennå, så det er lite trolig han slipper innpå, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere