*Nettavisen* Sport.

- Vi er blitt proffere

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Saxo Banks nye sportsdirektør er klokkeklar i dommen over eget lag.

05.01.11 09:18

På mange måter ble Bjarne Riis stående som en ribbet kylling i kjølvannet av Tour de France.

Det forandret seg når han skrev kontrakt med Alberto Contador, men han lignet en kylling igjen da sistnevnte ble tatt i doping.

Ikke bare forlot rytterstammen Riis, også flere på ledersiden forsvant ut av døra til dansken. Det har gitt rom for nye fjes, og en av dem er en gammel kjenning.

Italienske Fabrizio Guidi kjørte 2004-sesongen for det danske laget, før han i februar 2005 vendte nesa over til skandalelaget Phonak. Guidi avsluttet karrieren i Barloworld i 2007, før han nå returnerer til sykkelsporten som sportsdirektør.

Ser forskjellen fra sist
Med tanke på at det er seks år siden Guidi sist var en del av Saxo Bank (da som CSC-rytter, journ. anm.), er det ikke veldig rart at han merker forskjell. Skal vi tro etappevinneren fra giroen i 1999, er det forandring til det bedre.

- Laget har blitt enda mer profesjonelt, forteller Guidi i en pressemelding.

- Jeg kan allerede når se forandringen fra når jeg forlot laget som rytter. Oppmerksomheten rundt de minste detaljer i planleggingen og tilretteleggelsen av den nye sesongen har blitt enda mer nøyaktig.

- Jeg liker denne innstillingen, og jeg vet at Bjarne setter pris på det samme.

Guidis første møte med sitt «nye» lag var treningssamlingen på Fuertuventura før jul.

- Jeg merket meg ganske kjapt at alle jobber mot det samme målet. Det gjør vi gjennom lojalitet, kommunikasjon og et brennende engasjement.

- Jeg er stolt og glad for å kunne være en del av dette laget, og jeg skal gjøre alt hva jeg kan for at rytterne skal få de beste betingelsene på landeveien, avslutter 38-åringen.

Guidi er til daglig bosatt utenfor Bern, sammen med sin familie.

Team Saxo Bank sesongåpner i Tour Down Under den 18. januar. På laget stiller Richie Porte, Juan José Haedo, Baden Cooke, Nicki Sørensen, David Tanner, Lucas Sebastián Haedo og Brian Vandborg.

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag