- Vi er ikke favoritter

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)

Men Tomas Northug har fått klar beskjed om at det kun er gull som gjelder.

SØRKEDALEN (Nettavisen): Sykdomsforfall fra John Kristian Dahl gjør at det fredag for første gang blir to blad Northug i en NM-stafett i langrenn.

Tomas (19) og Petter (24) Northug utgjør Strindheim ILs representanter når del to av NM innledes med lagsprint på Tolga.

- Det blir spesielt og det blir spennende, sier Petter Northug til Nettavisen.

At brødrene fra Mosvika er favoritter, vil han imidlertid ikke være med på – selv om yngstemann er nybakt juniorverdensmester og han selv er verdens raskeste skiløper.

- Klart vi går for gull
- Vi er ikke favoritter. Husk at vi møter mange gode lag, sier Petter Northug – og ramser opp Skogn IL med Eldar Rønning og Johan Kjølstad og Rustad IL med brødrene Øyvind og Anders Gløersen. Sistnevnte vant sprinten under Prøve-VM i Holmenkollen for halvannen uke siden.

Men om storebror toner ned favorittstempelet utad, er det helt andre ting som sies på interne møter i Team Northug.

- Petter ringte meg tirsdag. Da var det klar beskjed om at hvis det skulle være noen vits i å stille opp, måtte vi gå for gull. Så det er klart vi går for gull, sier Tomas Northug til Nettavisen.

Juniorcupen viktigst
Yngstemann på laget slet med magesjau tidligere i uka, men mener formen er på vei tilbake.

Og det bør den være, for fredagens lagsprint er bare oppvarming til det som skjer resten av helga. Juniorverdensmesteren skal nemlig prøve å sikre seg både junior-NM-gull i sprint lørdag og sammenlagtseier i juniornorgescupen søndag.

- Det er mye viktigere for meg, sier Tomas Northug.

Om det blir mer enn ett renn for Petter Northug på Tolga, er ennå usikkert. Han går ikke lørdagens NM-femmil for enhver pris.

- Det blir å kjenne på beina etter fredagen før jeg tar den endelige avgjørelsen, sier han.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag