*Nettavisen* Sport.

- Vi er ikke gull av gråstein

- Ham-Kam-spillerne er undervurdert. Heller ikke Ståle Solbakken kan lage gull av gråstein, sier Ham-Kams Espen Haug. Nå drømmer han om klubbens andre medalje noensinne.

01.09.04 13:15

1970. Bronse. Ham-Kams eneste medalje i norsk toppserie noensinne.

April 2004. Alle tippet Ham-Kam ned. 31. august 2004. Ham-Kam kjemper om en sensasjonell medalje. Laget er på 4. plass – ett poeng bak Vålerenga på bronsen.

Skihopper-fokus
Men selv om klubben ikke lenger kan rykke ned – ingen tør snakke om medaljer.

- Det er som skihoppere. De tenker bare arbeidsoppgaver. Det gjør vi også, sier veteranen Espen Haug til TV 2 Nettavisen.

- Men selvfølgelig vil vi bli blant de fire beste. Noen av oss blir helt klart skuffet hvis vi ikke klarer medalje nå. Man må alltid hige etter noe mer, ellers blir det gjerne motsatt, fortsetter han.

- Men klubben kan ikke være skuffet hvis det ikke blir medaljer. Vi var i kvartfinalen i cupen, har ligget bra i serien hele sesongen og har bra med publikum. Så jeg tror ikke klubben kan være skuffet hvis vi ikke skulle ta en medalje, sier Espen Haug.

Ukjente, men gode
Selv om alle andre tippet klubben nord og ned sammen med Fredrikstad før sesongen, var nedrykk aldri et tema for Haug.

- Jeg visste at vi hadde en solid spillestil. Jeg har også vært i andre klubber med gode spillere som har et navn. Her har ikke spillerne kjente navn, men er like gode. Derfor trodde jeg hele tiden at vi skulle klare oss, sier han.

- Hvor mye har Ståle Solbakken betydd?

- Han har hatt avgjørende betydning, men heller ikke han kan lage gull av gråstein. Spillerne i Ham-Kam har vært undervurdert, sier Haug.

Og ramser opp:

- Axel Smeets er helt klart Norges beste høyreback. Jarl André Storbæk er en av Norges beste venstrebacker, og så har vi spillere som Espen Olsen og Marius Gullerud som vanlige folk ikke var klar over hvor gode egentlig er, sier han.

Drømmer om suksess
- Hva med deg. Blir du skuffet hvis dere misser på medaljene?

- Jeg vil heller snu litt på det Ham-Kam har bare tatt en medalje en gang tidligere i historien. Derfor ville det vært j**la gøy om vi lykkes nå. For ofte har Ham-Kam vært et nesten-lag, sier han.

Diskuter Ham-Kam og norsk fotball her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.