*Nettavisen* Sport.

- Vi er ikke her for å ha det gøy

Foto: (AFP/Scanpix)

- Vi er her for å bli verdensmestere.

16.06.10 07:41

BRASIL-NORD-KOREA 2-1:

De kommer nok til å innrømme det selv, brassene. 1. omgangen mot Nord-Korea var av det meget svake slaget. Det var rett og slett gåfotball. Totalt sett var kampen heller ingenting å skrive hjem om.

Men de som må tro at brassene er i Sør-Afrika for å få nye fans, eller for å omvende kritikerne i hjemlandet, de må tro om igjen.

- Vi er ikke i Sør-Afrika for å ha det gøy, sa Gilberto Silva før VM.

- Vi er her fordi vi ønsker å bli verdensmestere. Det er det vi har jobbet mot de siste tre og et halvt årene.

- Alle snakker om hva de ønsker av oss, sa Dunga før kampen.

- For meg handler det imidlertid om å vinne.

Etter kampen mot Nord-Korea var han imidlertid også klar på at han forventer mer.

- Åpningskampen er alltid den vanskeligste kampen. Man venter så lenge på å komme i gang. Man blir nervøs. Derfor er jeg fornøyd med seieren, men jeg krever mer, jeg vil at vi skal score flere mål, sa Brasils trener.

Lenge perfekt
Lenge ble tirsdagens kamp ganske så perfekt for brassene. Jo da, de har en masse å gå på. De imponerte ingen. Men de kan heller ikke ha vært særlig svette etter 1. omgang, og da koreanerne ble litt dårligere i markeringsspillet etter pause, så var det aldri tvil om hvor seieren ville ende.

Og det selv om koreanerne reduserte i siste minutt.

Inters Maicon, som allerede har vunnet den italienske cupen, den italienske serien og Mesterligaen, gjorde 1-0 fra nærmest død vinkel ti minutter etter pause. Kan han klare tittel nummer fire for sesongen i sommer?

20 minutter før slutt økte så Galatasarys Elano med sin 2-0-scoring.

Her kan du se hvordan utviklingen i kampen var fra minutt til minutt.

Fikk testet flere
Dermed kunne Dunga sette innpå stjernereserver som Dani Alves (Barcelona), Ramires (Benfica) og Nilmar (Villarreal), og heller legge fokus på de to neste og avgjørende kampene – mot Elfenbenskysten og Portugal.

Problemet var kanskje at spillerne gjorde det samme, og ett minutt før slutt reduserte Yun-Nam Ji for nordkoreanerne.

Dermed vill jubel, og i alle fall minst ett høydepunkt å sende på fjernsyn i hjemlandet. Intervjuet etterpå blir det nemlig ikke. Det var ikke en eneste nordkoreansk journalist til stede på kampen.

Baklengsmålet irriterer trolig Dunga grenseløst, men koreanerne fortjente nesten målet. De forsvarte seg godt. Spesielt før pause. Og så da heller ikke ufarlig ut fremover. Da den koreanske nasjonalsangen ble spilt før kampstart, gråt spiss Tae-Se Jong, men i 1. omgang var han en av kampens aller beste spillere.

Det bør Portugal og Elfenbenskysten merke seg.

Ett må ut
Ett av storlagene ryker nemlig ut allerede etter gruppespillet. Ett annet, det som ender på 2. plass, møter vinneren av Spanias gruppe i 8. delsfinalen, og det blir trolig Spania. Det ønsker trolig ikke Brasil, Portugal eller Elfenbenskysten

Spesielt ikke Brasil, som altså er i Sør-Afrika for bare én ting.

Som Gilberto Silva sier:

- Vi skal til finalen. Så skal vi vinne den.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.