RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi er ikke i en dramatisk situasjon

Foto: Vadim Ghirda/ Ap
Sist oppdatert:
José Mourinho har stor tro på avansement etter seier i Romania.

STEAUA BUCURESTI - CHELSEA 0-4:

Chelsea gikk på et svært skuffende 2-1-tak hjemme mot Basel i sesongens første Champions League-kamp. Derfor var det viktig for London-klubben å få med seg et godt resultat i Romania mot Steaua Bucuresti tirsdag kveld.

Og det klarte Jose Mourinhos menn uten særlig store problemer.

Chelsea styrte det meste som skjedde på Arena Nationala og vant komfortabelt 4-0 etter scoringer av Ramires, Lampard og et selvmål av Daniel Georgievski.

Mourinho forlot pressekonferansen før kampen i sinne da reportere spurte ham om spillere han ikke benyttet seg av.

Tirsdag kveld har han imidlertid grunn til å smile etter imponerende forestilling av egne elever.

- Resultatet er selvsagt veldig bra. Vi spilte bra fra første minutt og hadde kontroll. Å spille borte i denne turneringen er ikke alltid lett, sier Mourinho etter kampen, ifølge BBC.

- Nå har vi tre poeng på to kamper, men vi er ikke i en dramatisk situasjon. Nå er vi «svært nære» situasjon. Schalke har fordelen, men vi har to kamper igjen mot dem. Jeg tror vi kommer til å kvalifisere oss, sier Mourinho.

- Tapet mot Basel var smertefullt
Juan Mata var naturligvis svært godt fornøyd etter kampen.

- Det var dette Chelsea trengte. Tapet mot Basel i den første kampen var smertefullt. Vi viste at vi ville vinne. Vi spilte veldig bra. Dette vil gi oss selvtillit, sier Mata, ifølge BBC etter kampen.

- Laget spilte veldig bra og vi var solide. Jeg må bare fortsette å stå på. Jeg må fortsette å gjøre mitt beste på trening og i kamper, sier Mata, som har vært henvist til benken flere ganger denne sesongen.

Full kontroll
De blåkledte fra London virket å ha full kontroll på deres motstander tirsdag kveld.

Steaua fikk en vanskelig start på Champions League da de tapte 3-0 mot Schalke og mot Chelsea skulle det ikke bli særlig mye lettere.

Kun fire minutter var spilt da gjestene fra England skapte kampens første store mulighet. Juan Mata, som fikk muligheten fra start, fikk ballen på venstresiden før han tok med seg ballen innover mot feltet, der spilte han en 45-graderspasning videre til lagkamerat André Schürrle. Men tyskerens avslutning gikk via en Steaua-spiller og til innkast

Fem minutter senere fikk Schürrle muligheten igjen da han var på vei alene med Steaua-keeper Ciprian Tatarusanu, men målvakten ryddet opp i situasjonen.

Etter 19 minutter spill klarte Tatarusanu derimot ikke å stoppe gjestene - og igjen var Schürrle involvert.

Tyskeren driblet vekk en mann før han sendte den videre til Samuel Eto'o. Chelsea-spissen forsøkte seg med et skudd, men avslutningen var dårlig. Skuddet endte likevel opp hos lagkamerat Ramires som enkelt kunne sette ballen i mål, og dermed sto det 1-0 til Chelsea.

Chelsea forsatte å styre spillet utover omgangen og ett minutt før pause gikk de opp til 2-0. Samuel Eto'o fyrte av et skudd på en Chelsea-kontring som Tatarusanu måtte gi retur på. Returen gikk dessverre for hjemmelaget i Steaua-spiller Daniel Georgievski og dermed sto det 2-0 til Chelsea ved pause.

Ramires scoret igjen
Ti minutter etter hvilen kunne Ramires juble for nok en scoring i Romania.

Denne gangen var det Oscar som spilte ballen til brasilianeren, før han igjen satte ballen bak en sjanseløs Tatarusanu.

Til tross for at de ledet 3-0 fortsatte Chelsea å satse framover på banen. Etter 66 minutter var de svært nære med å gå opp til 4-0 da Oscar traff tverrliggeren, men ballen ville ikke i mål.

4-0-målet skulle riktignok komme, for etter 90 minutter satte Frank Lampard inn kampen siste scoring etter pasning fra Willian.

Dermed kan Chelsea juble for en viktig seier i Romania.

Chelsea ligger nå på andreplass i gruppe E etter at Basel tapte 1-0 hjemme mot Schalke 04 tirsdag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere