RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi er ikke i nærheten av nivået

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen er bekymret før seriestarten.

LØRENSKOG - VÅLERENGA 5-2:

VIF fikk juling på bortebane mot erkerivalen Lørenskog i en treningskamp lørdag.

En uke før seriestart ligger forrige sesongs seriemester i ishockey langt unna nivået fra fjoråret, mener «Shampo».

- Vi møtte et lag som var mye, mye bedre enn oss. Lørenskog vant fullt fortjent, og de har et fryktelig sterkt lag sammenlignet med oss, sier Vålerenga-treneren til Nettavisen.

Oslolaget slo romeriksklubben 4-2 på Jordal i en annen treningskamp nylig. Da stilte Lørenskog imidlertid med et klart svakere mannskap etter å ha spilt en rekke kamper på få dager.

Bekymret
- Vi var ikke i nærheten av å henge med i dag, og vi stilte med det laget vi i utgangspunktet skal bruke i sesongen, påpeker VIFs trener.

Nå håper «Shampo» på at Vålerenga-ledelsen kan finne rom i budsjettet for å hente flere forsterkninger. Det kan bli vanskelig å få til.

- Jeg håper jo på forsterkninger, men vi har ikke økonomien på plass. Hvis vi ser på de spillerne vi har mista og hvem vi har henta, så er det ingen tvil om at vi hadde et mye bedre lag i fjor. Men nå er lønnsbudsjettet et helt annet enn da, påpeker den tidligere NHL-profilen i samtale med Nettavisen.

Sjekk kampfakta fra oppgjøret her(ekstern lenke)

«Shampo» tror Vålerenga havner midt på tabellen dersom laget ikke viser bedre takter, eller flere spillere kommer til kvikt.

Scoringer av Mats Trygg, Mats Frøshaug, Kenny Corupe, Wacey Rabbit og Joacim Sundelius ga Lørenskog en komfortabel seiersmargin.

Tilbakevendte Mark McCutcheon, som er ventet å dra mye av lasset for VIF den kommende sesongen, reduserte vertenes ledelse tidlig i andre periode. Det hjalp heller lite, og oppgjøret virket allerede avgjort da Cato Cocozza scoret Vålerengas andre mål.

Håper på topplassering
Lørenskog starter sesongen med hele 20 minuspoeng etter rot med lisenssøknaden for årets sesong. Trener Dave Livingston vil ikke utelukke at laget likevel kan blande seg inn i tetkampen i serien.

- Vi har tatt mange poeng de siste årene. Hvis vi kan bygge videre på det, håper vi å være med helt der oppe. Vi kan ikke bekymre oss for minuspoengene, men isteden konsentrere oss om å ta tre poeng i hver enkelt kamp, sier Livingston til Nettavisen.

To andre eliteserielag var også i aksjon i treningskamper lørdag. Norgesmester Stavanger Oilers avgjorde på straffer for andre dag på rad da svenske Almtuna ble slått 3-2. Almtuna spiller i Allsvenskan, det nest høyeste nivået i Sverige.

Tønsberg Vikings vant 3-0 over førstedivisjonslaget Manglerud Star i sin siste oppkjøringskamp før sesongstart neste lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere