- Vi er kanskje ganske unormale

Foto: Marte Christensen / NTB scanpix

Fjellgeitene Therese JOhaug og Marti Bjørgen lar seg ikke stoppe.

COMPATSCH (NTB): BMarit Bjørgen og Therese Johaug dundrer opp lange og bratte italienske fjellveier. OL-kjøret har startet for fullt.

Den norske superduoen er ikke til å stoppe, men naturen krever sitt innimellom. Midt i en sving la de inn en nødvendig tissepause bak den norske følgebilen.

- Sjenerte er vi ikke akkurat. Jeg vil ikke si at jeg piner meg mer i disse bakkene enn før. Dette er en jobb som må gjøres, men det er jo mye som er litt lettere som 20-åring enn når jeg er 33, sier Bjørgen til NTB.

Sammen med Johaug dro hun unna tirsdag.

- Vi er kanskje ganske unormale. De fleste liker jo å kjøre ned slike bakker som dette. For oss er det bedre jo brattere det blir oppover. Vi lærer (hun og Bjørgen) av hverandre, sier Johaug til NTB.

Tøft
Justyna Kowalczyk får trolig litt å bestille under Sotsji-OL.

- Både Marit og Therese har fått gjort akkurat det de la opp til i vår og sommer. Jeg tror Kowalczyk får hardere konkurranse enn hun setter pris på og at vi kan slå henne i OL, sier landslagstrener Egil Kristiansen til NTB.

Langrennsjentene er Norges største og sikreste gullhåp i OL. Mye må gå galt for at det ikke skal bli flere gull.

På tre siste mesterskapene (OL og VM) har Norge vunnet hele 13 av 18 konkurranser i kvinnelangrenn.

- OL er spesielt fordi det skjer hvert fjerde år. OL er det største, men jeg var veldig skuffet i Torino. Jeg tok sølv foran 40 publikum på stadion. I Vancouver var det heller ikke den stemningen man trodde på, sier Bjørgen.

Tirsdag lå ikke det nydelige italienske landskapet badet i sol. Tåke, noen regndråper og elleve varmegrader var innpakningen.

Men øktene – de har cirka 1000 treningstimer i året – må fullføres.

Sotsji
Bjørgen og Johaug var ute på en vel tre timer lang rulleskitur.

Motbakkene opp fra Castelrotto til Seiser Alm-platået er mange, lange og innimellom bratte som bare det.

- Det venter kapasitetsløyper på oss i OL. Derfor må vi bare gjennom dette. OL er det store denne vinteren, og vi legger opp det meste etter det, sier Johaug.

Mandag kveld hadde hele troppen en gjennomgang av Sotsji-løypene og hva som kommer der i februar. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.