*Nettavisen* Sport.

- Vi er laget fra helvete

Foto: EPA/Scanpix

Jose Mourinho har aldri vært redd for å si sin mening. Så når noen konfronterer ham med Chelseas dårlige spill i sesongstarten, kan du kanskje tenke deg hvordan han reagerer?

24.08.04 09:17

Portugiseren som overtok Chelsea etter Claudio Ranieri, har ledet Chelsea til to strake seirer i Premier League-åpningen. Men kritikerne har likevel blitt mange; Chelsea har ikke spitl god nok fotball.

Ikke sammenlignet med for eksempel Arsenal.

- Ett lag kommer fra månen, det andre fra helvete. Men vi har begge seks poeng.

Svarer Mourinho.

Hvorfor?
- Fotballfolk i dette landet burde stoppe opp og spørre seg hvorfor engelsk fotball ikke er suksessfull utenfor landets grenser. Hvorfor vinner spanske, italienske og portugisiske lag UEFAs turneringer, og hvorfor svikter deres lag?

- Hvorfor klarer ikke det engelske landslaget, med en toppmanager og med toppspillere, å vinne i VM eller EM? Dere har vidunderlig fotball, vidunderlige spillere og alt her er fantastisk. Men når dere kommer utenfor deres eget land, klarer dere ingenting. Tenk over det; det er ikke normalt, sier Mourinho til The Sun.

Men han stopper ikke der. Arsenal-manager Arséne Wenger får også noen stikk.

- Kreditt til Arsenal for hva de oppnådde i fjor. Men Wenger klarte ikke å vinne Champions League. Folk spør om min filosofi er annerledes enn Wengers. Min filosofi er den som har skaffet seks titler på to år i Porto: Å vinne.

- Jeg er ikke dum
Mourinho irriterer seg over kritikken som kom etter 1-0-seirene over Manchester United og Birmingham. Han forstår ikke hvorfor fokuset ligger på Chelseas forsiktige spill når det faktisk har gitt laget seks poeng.

- Jeg er ikke dum. Selvfølgelig vil jeg heller vinne hver kamp 5-0, spille vakker fotball, score en haug med mål og ikke slippe inn noen. Men av og til er det ikke mulig. Så det er ikke rettferdig å sammenligne oss med Arsenal.

Sier Mourinho.

Og har selvfølgelig rett. Mens Chelsea spilte i 8-1-1-formasjon mot Manchester United, og fikk en litt heldig scoring mot Birmingham, har Arsenal scoret ni mål på sine to kamper...

TV 2 Nettavisen følger Crystal Palace - Chelsea direkte i kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.