Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi er nødt til å forsterke

Foto: Tor Erik Schrøder/Scanpix
Sist oppdatert:
RBK-spillerne er enige: Kjøp i sommer, eller glem gullet.

START - ROSENBORG 1-1:

KRISTIANSAND (Nettavisen): Åtte kamper er spilt av Tippeligaen, og Rosenborg står igjen med åtte poeng og en lite pen plassering på 11.plass.

Ingen drømmestart, og alt annet enn det trønderne hadde forventet og håpet på før sesongen.

Mot Start torsdag skapte RBK to målsjanser i løpet av 90 minutter, og virket tafatte og fantasiløse i angrepsspillet.

Det har også vært tonen så langt i sesongen. Rosenborg har faktisk scoret færre mål enn de har sluppet inn, noe som ikke akkurat har vært hverdagskost på brakka de siste årene.

- Tungt
RBK-trener Jan Jönsson mener likevel kampen mot Start var fremskritt for laget hans.

- Det er et steg på rett vei med ett poeng, men jeg føler at det er tungt. De trykker oss veldig tilbake de siste ti minuttene, men innen det bør vi punktere kampen. Deretter får vi straffesituasjonen mot oss, depper Jönsson til Nettavisen.

Han kunne se laget sitt skape lite foran mål, men vil ikke kritisere spillerne sine for manglende kreativitet.

- Jeg vil ikke si at det er fantasiløst, og jeg ser flere muligheter der vi kan skape store sjanser, men ikke er gode nok med den siste pasningen. Men jeg ser at vi må bli bedre fremover på banen, sier svensken.

- Må forsterke
Skal Rosenborg kjempe om gull i år, er Jönsson klar på at dagens stall ikke er god nok.

- Vi er nødt til å forsterke i sommer, det er alle enige om. Spillerne, lederne og alle sammen. Vi fant ikke noen vi synes var gode nok før sesongen som også var rimelige, og derfor konsentrerer vi oss om de som er her, sier Jönsson, men innrømmer likevel at tabellsituasjonen tvinger trønderne ut på markedet.

- Det er selvsagt at vi jobber for å forsterke nå, sier han.

Mot Start spilte Rosenborg med fire unggutter født i 1991, 1992 og 1993. Bra for fremtiden, men kanskje ikke det beste for Rosenborg akkurat nå, skal man tro Jönsson.

- Ungguttene gjør en bra match i dag, de kommer til å bli enda bedre neste uke, om en måned og om seks måneder. Det er positivt i seg selv, men vi lever i nuet. Er man Rosenborg, lever man enda mer i nuet, og det er kanskje litt for mange unggutter på en gang, sier Jönsson.

Lite penger
Rosenborgs sportsdirektør Erik Hoftun er enig med treneren sin om at forsterkninger er nødvendig.

- Det er lenge til vi kan ha en spiller på plass, da overgangsvinduet åpner 01. august, men vi jobber hardt med det. I mai, juni og juli er det de guttene vi har nå, som er nødt til å prestere, sier Hoftun til Nettavisen.

Hoftun forteller samtidig at Rosenborg ikke kan koste på seg å lete på øverste hylle, når forsterkningene skal hentes inn i sommer.

- Vi har ikke kjempemye penger, vi har ikke det, sier Hoftun.

RBK-keeper Daniel Örlund gjorde en god kamp mot Start, men var ikke veldig fornøyd etter det ene poenget. Han sier seg enig i kravene om forsterkninger på Lerkendal.

- Akkurat nå er vi litt tynt stilt, og vi trenger én eller to spillere. Slik vi spiller nå, er det ikke godt nok til å henge med i toppen. Nå er det uansett slik at vi kun kan bruke de vi har, så da får vi være fornøyd med det og jobbe videre med de vi har, sier Örlund til Nettavisen.

- Juniormidtbane
Før sesongen forlot spillere som Vadim Demidiv, Anthony Annan og Steffen Iversen Lerkendal. De har ikke blitt erstattet.

- Det er vanskelig å erstatte de vi har mistet, og vi visste at vi kanskje ikke kom til å klare å erstatte de. Det har kommet inn noen nye, og det tar litt tid å komme inn i ting. Vi har også mange unge spillere, og har vi tro på dette, kommer det til å bli bra, men det er vel garantert at vi forsterker i sommer, sier Örlund, som får støtte av Markus Henriksen.

- Det er sant, det. Vi har nesten en juniormidtbane mot Start, og vi trenger nok noe nytt i sommer, innrømmer Henriksen overfor Nettavisen.

Neste sjanse for Rosenborg til å klatre på tabellen kommer på søndag, da kommer Sogndal på besøk til Lerkendal.

HTML EMBED

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!